רכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר איכותי
- 1/3 כוס שמנת מתוקה / צמחית
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כוס אבקת קקאו (לא שוקולית)
אופן הכנת טראפלס שוקולד בציפוי קקאו:
מתכון ל-20 טראפלס
1. שוברים את השוקולד לחתיכות ומעבירים לסיר קטן. יוצקים מעל את השמנת המתוקה והמלח ומבשלים על אש בינונית. כשהשוקולד מתחיל להינמס, מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה מאוד. מסירים מהאש ומעבירים למקרר למשך שעה, להתייצבות.
2. משתמשים בכפית גלידה קפיצית קטנה (או ידנית) כדי ליצור עיגולים מהשוקולד ומגלגלים אותם במהירות בידיים להחלקתם. כן, הידיים שלכם עומדות להתלכלך - אפשר לעטות כפפות, אך שטיפה במים תוריד את הכל.
3. מגלגלים את העיגולים בקקאו לציפוי מלא.
4. מאחסנים את הטראפלס בכלי אטום במקרר עד שבועיים. מוציאים ומניחים על השיש חצי שעה לפני ההגשה, כדי להגיש בטמפרטורת החדר.