רכיבים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 1/3 כוס דבש
- 1/4 כוס אספרסו חם או קפה חזק
- 1/3 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס אבקת קקאו
- 1/4 כפית מלח
- 226 גרם שוקולד מריר, קצוץ
- 28 גרם חמאה
- 1 כף תמצית וניל
אופן הכנת רוטב שוקולד:
1. בסיר בעל תחתית כבדה, מביאים לרתיחה איטית על אש נמוכה, תוך בחישה מתמדת, את השמנת המתוקה, הדבש, האספרסו, הסוכר החום, אבקת הקקאו, והמלח - עד שהסוכר נמס. מגביהים מעט את הלהבה, מידי פעם בוחשים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות.
2. מסירים את הסיר מהאש, מוסיפים חצי מכמות השוקולד, ומערבבים עד להמסה מלאה. מוסיפים את המחצית השנייה של השוקולד ומערבבים שוב עד שמתקבל נוזל אחיד. חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לרוטב, מערבבים היטב עד שהחמאה נמסה, מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב.
3. מגישים מיד על מגוון קינוחים או יוצקים לצנצנת נקייה, ממתינים עד שהרוטב יצטנן לגמרי בטמפרטורת החדר ורק אז אוטמים את הצנצנת ומאחסנים עד שבועיים במקרר.