כיכר השבת

לגזור ולשמור

לגזור ולשמור: מוס שוקולד חלומי ולגמרי פרווה

מסתבר שלסגור ארוחה בשרית עם קינוח שוקולדי מתוק, עשיר ואיכותי זה אפשרי בהחלט: מתכון למוס שוקולד חלומי ולגמרי פרווה. קינוח פשוט להכנה שמתאים לטבעונים והוא אפילו בריא, במידה מסוימת (מתכונים, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
אף אחד לא יחשוד שאין כאן חלב
אף אחד לא יחשוד שאין כאן חלב (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 170 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 כפות ברנדי או קוניאק
  • 2 כפות קפה חזק מבושל
  • 4 ביצים גדולות
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות סוכר
  • קמצוץ מלח ים

אופן הכנת מוס שוקולד פרווה:

רגע לפני: מסתבר שלסגור ארוחה בשרית עם קינוח שוקולדי מתוק, עשיר ואיכותי זה אפשרי בהחלט: מתכון למוס שוקולד חלומי ולגמרי פרווה. קינוח פשוט להכנה שמתאים לטבעונים והוא אפילו בריא, במידה מסוימת.

• קוצצים את השוקולד.

• מפרידים בזהירות את הביצים לשני כלים נפרדים.

• לקפה המבושל, מניחים 2 כפות קפה טחון בכוס ויוצקים מעל מים רותחים (ממש כמו שמכינים קפה, רק בלי החלק של החלב).

• בבן מארי (סיר מלא מים חמים על האש, ועליו סיר נוסף עם השוקולד ויתר הרכיבים המיועדים להמסה), ממיסים את השוקולד יחד עם הברנדי/קוניאק והקפה המבושל. ברגע שמתהווה נוזל שוקולדי, מערבבים פנימה קורט מלח ומסירים מהאש.

• בעזרת כף עץ, מערבבים לתוך השוקולד המומס את החלמונים (החלק הצהוב), אחד בכל פעם ולאחר מכן מוסיפים את שמן הזית ומערבבים.

• מקציפים את החלבונים, וכשהם מתחילים להתקשות, מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד לקבלת קצף יציב.

• מקפלים את הקצפת לתוך השוקולד, רבע מהכמות בכל פעם, עד לאיחוד מוחלט.

• יוצקים את המוס לכלים אישיים או לקערה אחת גדולה ומגישים כקינוח בפני עצמו, או ניתן למלא איתו עוגות או קינוחים על בסיס בצק.

תוכן שאסור לפספס
8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
תצאו מההיסטריה של הביצים , תשטפו היטב , הקפידו שלא יהיו סדוקים ואין שום בעיה , כל הצרפתים מכינים מוס בדרך הזו . (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רחל
6
א. בכלל לא טבעוני, אפילו לא קרוב להיות. ב. דוחה, לאכול ביצים לא מבושלות?! רעיון נחמד בבסיס, צריך טיפה לשדרג את עניין הביצים. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
עם ישראל חי!
5
רק תלונות יש פה תגידו תודה על המתכון
דליה

הצגת כל התגובות

4
זה צריך קירור?
ניני
3
פשוט וקל להמיס שוקולד מריר לפי הטעם האישי ככול ששנים שוקולד יותר משובח זה יותר טעים 2. להקציף קצפת ריץ להוסיף את השוקולד המומס בהדרגה לערבב בזהירות ויצא לכם מוס מושלם שווה לנסות לזלף לכוסיות...
שפית
2
ביצים לא מבושלות עלולות להכיל חיידקים כגון סלמונלה. אלו חיידקים שמתים בבישול (אפיה וכו). אבל גם ריץ' זו רעה חולה- שומן מוקשה (מסרטן)
חנה
1
?:ךחיעכגדזשAAAAAAAA
חיה
קינוחים