רכיבים
- מלח גס
- 340 גרם פסטה ארוכה מסוג ספגטי
- 1/4 כוס שמן זית
- 8 שיני שום קלופות ופרוסות דק
- 1/2 כפית צ'ילי גרוס + יותר, לפי הצורך
- גבינת פרמזן מגורדת דק, פטרוזיליה קצוצה ומלח גס - לקישוט (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים ומתבלים בנדיבות במלח גס. מבשלים את הפסטה במשך 2 דקות פחות מהמצוין על גבי החבילה. שומרים כוס אחת של מי פסטה בצד.
2. לבינתיים, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, על אש בינונית. מוסיפים את השום והצ'ילי ומבשלים, תוך כדי ערבוב תדיר, עד שהשום רוחש וזהוב, במשך כ-3 דקות.
3. בעזרת מלקחיים מעבירים את הפסטה מהמים ישירות לתערובת שמן הזית והשום. מוסיפים חצי ממי הפסטה השמורים ומבשלים תוך הקפצה נמרצת, עד שהרוטב מצפה את הפסטה קלות. (ניתן להוסיף עוד מי פסטה לפי הצורך.)
4. מחלקים את הפסטה בין ארבע קערות ומקשטים בעוד צ'ילי גרוס, גבינת פרמזן, פטרוזיליה ומלח גס, אם משתמשים.