כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לכבוד סוף האביב: פסטה פרימוורה מרעננת

"פרימוורה" זה אביב באיטלקית ומזג האוויר השרבי שנחת עלינו מבהיר לנו לחלוטין שהעונה הזו עומדת להסתיים. לרגל סיומה, קבלו מתכון לפסטה פרימוורה - רוטב ירקות אביבי ומרענן שמתאים בול לעונה החמה (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
פסטה פרימוורה
פסטה פרימוורה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 300 גרם פסטה, רצוי מסוג עבה כמו פנה או פפרדלה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 450 גרם אספרגוס טרי, חתוך למקטעים קצרים (לא חובה)
  • 2 כוסות פרוסות פטריות
  • 1 קישוא קטן, חתוך לחצאי עיגולים
  • 1 גזר בינוני, מגורר
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 1 כף תערובת תיבול איטלקית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית צ'ילי גרוס
  • 1 כוס גבינת פרמזן מגוררת (לא חובה)

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים לאחר הבישול ושומרים בצד 1/2 כוס ממי בישול הפסטה.

2. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל במשך 2-3 דקות, עד לריכוך.

3. מוסיפים למחבת את האספרגוס, הפטריות והקישואים ומבשלים במשך כ-5 דקות, עד שהם רכים.

4. מוסיפים את הגזר, העגבניות, השום, התיבול האיטלקי, המלח, הפלפל השחור והצי'לי הגרוס, מערבבים ומבשלים עוד דקה עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

5. מערבבים לתוך הרוטב את הפסטה המוכנה, 1/2 כוס גבינת פרמזן וממי בישול הפסטה, עד למרקם הרצוי של הרוטב. מגישים מיד, חם, עם הפרמזן הנותרת.

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
הכנתי יצא ממש טעים!!
ברכה
פסטות