רכיבים
- מלח גס
- 450 גרם פסטה פרפרים (פרפאלה)
- 1 כפית שמן זית
- 450 גרם קייל, שטוף וקרוע לגזרים
- 1 לימון, חתוך לרבעים
- 1/2 כוס גבינת פקורינו, מגוררת דק + יותר, לפי הצורך
אופן ההכנה:
1. ממלאים סיר גדול בכמות מספקת של מים לבישול הפסטה, מביאים אותם לרתיחה ומתבלים בנדיבות במלח. מוסיפים את הפסטה ומבשלים עד למצב אל דנטה, במשך 10-11 דקות, או לפי ההוראות הרשומות על החבילה. שומרים 1/2 כוס ממי פסטה ומנקזים את השאר.
2. במחבת, על אש בינונית, מזלפים את שמן הזית ומחממים אותו מעט. מוסיפים את הקייל, מיץ מחצי לימון ו-1/2 כפית מלח. מבשלים עד שהקייל רך ומעט נבול, במשך כ-5 דקות. מוסיפים את מי הפסטה השמורים, תוך ערבוב עד לאיחוד.
3. מחזירים את הפסטה לסיר ומוסיפים את הקייל. מערבבים את הפקורינו עד לאיחוד. מגישים עם גבינה ומיץ לימון נוסף, לפי הטעם.