כיכר השבת

מה נאכל היום?

פסטה אלגנטית עם קרעי סלמון מעושן

פסטה עם סלמון מעושן? נשמע וואו, מפואר, אבל האמת, זו הקומבינציה הקלה והמהירה ביותר שהכנו בחיים. תוך פחות מ-30 דקות היא מוכנה - מה שהופך אותה למנה המושלמת להכנה לארוחת צהריים או ערב שגרתית, אך עדיין מספיק טובה בכדי להרשים אורחים לא צפויים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פסטה אלגנטית עם קרעי סלמון מעושן
פסטה אלגנטית עם קרעי סלמון מעושן (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 450 גרם ספגטי
  • 1/2 בצל סגול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • מלח גס
  • פלפל שחור
  • 225 גרם סלמון מעושן, חתוך לחתיכות בגודל נגיסה (ניתן לקנות מוכן)
  • 2 כפות שמיר טרי, קצוץ גס, פלוס מעט לקישוט
  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל החפיסה עד למצב אל-דנטה. מסננים, שומרים חצי כוס מי פסטה ומחזירים לסיר.

2. במחבת גדולה מחממים את השמן, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל ומבשלים עד שהוא רך, במשך 5 דקות ואז מוסיפים את השום ומבשלים עוד דקה.

3. מוסיפים את היין ומבשלים עד לצמצום כמעט מוחלט, במשך 5 דקות. מוסיפים את השמנת ומיץ לימון ומבשלים עד להסמכה, במשך 5 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.

4. מוסיפים את הסלמון והשומר ומבשלים עד לחימום הסלמון, במשך 2 דקות ואז מקפיצים יחד עם הרוטב והפסטה. מוסיפים 1/4 כוס מי פסטה אם הרוטב סמיך מדי. מקשטים עם שמיר נוסף ומגישים.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות