כיכר השבת

מה אוכלים היום?

כך תהפכו את הפסטה שלכם למרשימה בלי מאמץ

ככה אנחנו אוהבים את הפסטה שלנו: עם עגבניות צלויות, רוטב פסטו וגבינת ריקוטה - יפה, מושכת ופשוטה כל כך להכנה. רעיון כיפי לארוחה קלילה אך משביעה (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פסטה עם רוטב פסטו, עגבניות צלויות וריקוטה
פסטה עם רוטב פסטו, עגבניות צלויות וריקוטה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה50 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לעגבניות הצלויות:

  • 500 גרם עגבניות שרי
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

לפסטה:

  • 500 גרם פסטה מכל סוג אהוב
  • 1 כוס (250 גרם) ריקוטה
  • 1/2 כוס רוטב פסטו

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור לחום של 220 מעלות. מפזרים את העגבניות בתבנית גדולה, מזלפים מעל את החומץ הבלסמי, השמן, המלח והפלפל השחור וצולים במשך 30-45 דקות, עד שהעגבניות מתרככות ומגירות מיצים.

2. במקביל, מבשלים בסיר גדול עם מים מומלחים את הפסטה לדרגת עשייה אל דנטה - לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת. מסננים את הפסטה ושומרים 2 כוסות ממי הבישול.

3. לאחר הצלייה, מסירים מהעגבניות את הענפים שלהן, ומערבבים אותן ואת המיצים שלהן יחד עם הפסטה המבושלת, הריקוטה, רוטב הפסטו וכמה כפות ממי בישול הפסטה. מוסיפים עוד ממי הבישול, אם צריך, עד שהפסטה מצופה היטב ברוטב. מגישים מיד, חם.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות