כיכר השבת

ארוחה מהירה

מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות תוך 20 דקות

כשמדברים על פסטה עסיסית, מתכוונים לזה: מתכון לפסטה ברוטב שמנת פטריות תוך 20 דקות שכל אחד צריך לדעת להכין כי פשוט אין דרך לעשות את זה לא נכון. מסוג המנות שכל המשפחה תאכל בשמחה ומכינים באפס מאמץ. מדריך וידאו שלב אחר שלב - צפו (מתכונים, אוכל)

| 2 | כיכר השבת |
פסטה ברוטב שמנת פטריות
פסטה ברוטב שמנת פטריות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 250 גרם פטריות, פרוסות
  • 2-3 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 כוס (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • גרידת קליפה מחצי לימון (לא חובה)
  • 1-2 כפות מיץ לימון (לא חובה)
  • 2-3 כפות פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • מלח ופלפל שחור
  • 500 גרם פסטה מכל סוג אהוב

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה ושומרים בצד כוס ממי הבישול.

2. מחממים את שמן הזית במחבת גדולה ומטגנים את הפטריות עד להזהבה. מוסיפים את השום, מטגנים דקה נוספת ואז יוצקים פנימה את השמנת המתוקה. מביאים לרתיחה עדינה במשך 5 דקות ואז מוסיפים את גרידת ומיץ הלימון, מבשלים במשך 1-2 דקות נוספות עד שהרוטב מסמיך מעט ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.

3. מוסיפים לרוטב את הפטרוזיליה והפרמזן ומערבבים. כשהגבינה נמסה, מוסיפים למחבת את הפסטה המבושלת ומערבבים לציפוי מלא. כדי לדלל את הרוטב, מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה. מגישים מיד, חם.

צפו באופן ההכנה שלב אחר שלב:

לחצו כאן

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
אני ממליצה: לפסטה פשוטה טעימה טעימה בלי יותר מידי נקיפות מצפון: לבשל את הפסטה לפי ההוראות (מי שממש בקטע של תזונה בריאה שייקח פסטה מחיטה מלאה או מקמח כוסמין אבל אז להוסיף יותר נוזלים = מי פסטה מבושלת) לסנן על קערה - לשמור כוס מהנוזלים- לתבל במלח ופלפל כמו שאתם רגילים ואז במחבת לטגן רצועות בצל עד שתיי
1
אגוז מוסקט יוצא פגז
פסטות