כיכר השבת

מה אוכלים היום?

ריח של איטליה: ספגטי אלה פוטנסקה  

מתכון לספגטי אלה פוטנסקה: איטליה בצלחת תוך 30 דקות, כשכולם רעבים ולאף אחד אין כוח לעבוד קשה על ארוחת מופת. יש לא מעט גרסאות להכנת הפסטה הזו וכולן בעלות ריח עוצמתי שקשה לעמוד בפניו (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
ספגטי אלה פוטנסקה
ספגטי אלה פוטנסקה (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • מלח
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום או יותר, קלופות ומרוסקות קלות
  • 3 פילה אנשובי או יותר, לפי הטעם (אפשר לוותר עליהם אם לא אוהבים)
  • 800 גרם עגבניות שלמות משימורים (רצוי עגבניות תמר)
  • פלפל שחור גרוס טרי
  • 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
  • 2 כפות צלפים
  • צ'ילי גרוס
  • 400 גרם ספגטי או כל פסטה ארוכה אחרת

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים עם 2 כפות מלח, ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת אל דנטה.

2. במחבת, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום והאנשובי ומטגנים עד שהשום מזהיב קלות.

3. מסננים את העגבניות ממי השימורים ומרסקים אותן בעזרת מזלג. מוסיפים את העגבניות המרוסקות למחבת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגביהים את חום האש. מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתפרקות ונוצר רוטב. מערבים פנימה את הזיתים והצלפים, מתבלים בצ'ילי גרוס וממשיכים לבשל עד שהרוטב נעשה אחיד.

4. במקביל, מסננים את הפסטה המבושלת ומערבבים אותה עם הרוטב ו-1 כף שמן. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות