רכיבים
- מלח
- 3 כפות שמן זית
- 3 שיני שום או יותר, קלופות ומרוסקות קלות
- 3 פילה אנשובי או יותר, לפי הטעם (אפשר לוותר עליהם אם לא אוהבים)
- 800 גרם עגבניות שלמות משימורים (רצוי עגבניות תמר)
- פלפל שחור גרוס טרי
- 1/2 כוס זיתים שחורים מגולענים
- 2 כפות צלפים
- צ'ילי גרוס
- 400 גרם ספגטי או כל פסטה ארוכה אחרת
אופן ההכנה:
1. מביאים לרתיחה סיר גדול מלא מים עם 2 כפות מלח, ומבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת, לדרגת אל דנטה.
2. במחבת, מחממים 2 כפות שמן על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השום והאנשובי ומטגנים עד שהשום מזהיב קלות.
3. מסננים את העגבניות ממי השימורים ומרסקים אותן בעזרת מזלג. מוסיפים את העגבניות המרוסקות למחבת, מתבלים במעט מלח ופלפל שחור ומגביהים את חום האש. מבשלים, תוך כדי ערבוב מדי פעם, במשך כ-10 דקות, עד שהעגבניות מתפרקות ונוצר רוטב. מערבים פנימה את הזיתים והצלפים, מתבלים בצ'ילי גרוס וממשיכים לבשל עד שהרוטב נעשה אחיד.
4. במקביל, מסננים את הפסטה המבושלת ומערבבים אותה עם הרוטב ו-1 כף שמן. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך. מגישים מיד.