רכיבים
- 230 גרם פטוצ'יני לא מבושל
- 3 כפות חמאה
- 2 שיני שום כתושות
- 5-6 כוסות עלי תרד
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- מלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מוסיפים את הפסטה לסיר גדול עם מים מומלחים רותחים ומבשלים עד למצב אל דנטה (מבושלת, אבל עדיין קשה). מסננים את הפסטה ושומרים 1/2 כוס ממי הפסטה. מניחים בצד.
2. ממסים את החמאה בעזרת אותו סיר על אש בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוסיפים פנימה את הפסטה והתרד. מבשלים עד שעלי התרד קמלים. אם הפסטה מתחילה להתייבש, מוסיפים מעט ממי הפסטה השמורים (בערך 1/3 כוס). מוסיפים 1/4 כוס מגבינת הפרמזן ומערבבים עד לאיחוד. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם.
3. מעבירים את הפסטה לקערה גדולה. מקשטים בגבינת פרמזן נוספת ומגישים מיד.