כיכר השבת

מה אוכלים היום?

פסטה ופטריות ברוטב פסטו-אגוזים? זה פשוט

ארוחה משפחתית פשוטה ומהירה שכל אחד יכול להכין: מתכון לפסטה מחיטה מלאה עם פטריות מוקפצות, וכל הטוב הזה נעטף ברוטב פסטו אגוזי מלך אדיר שיכול להפוך לממרח נהדר (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פסטה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך
פסטה עם פטריות ברוטב פסטו אגוזי מלך (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

לפסטה:

  • 226 גרם פסטה מסוג פנה - עדיף מחיטה מלאה
  • 80 גרם חמאה
  • 2 כוסות פרוסות פטריות
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • מלח ופלפל שחור

לפסטו:

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 1/2 1 כוסות עלים ירוקים לבחירה - תרד / בזיליקום / פטרוזיליה / תערובת של שלושתם
  • 1/2-3/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מיץ מלימון אחד, סחוט היטב
  • מלח ופלפל שחור

אופן ההכנה:

שימו לב: מנה הזו עתירה בשומן בגלל אגוזי המלך, החמאה והפרמזן. אם אתם רוצים להפוך אותו לקל יותר, השמיטו את הפרמזן מהפסטה ומהפסטו - אך הוסיפו לפסטו מעט יותר שמן זית, כדי שמרקמו עדיין יהיה עסיסי.

1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מסננים מנוזלים ומניחים בצד.

הכנת הפסטו:

2. קולים את אגוזי המלך במחבת נקייה, על חום נמוך. מערבבים ומנערים את המחבת במשך כ-5 דקות, עד שעולה ריח קלייה. מסירים מהאש ומעבירים למעבד מזון.

3. מוסיפים למעבד המזון את שאר מרכיבי הפסטו, וטוחנים יחד עד לקבלת מרקם חלק.

הכנת הפטריות:

4. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ורחבה, על אש בינונית, מוסיפים את פרוסות הפטריות ומטגנים במשך 8-10 דקות, עד שהפטריות מקבלות גוון זהוב עמוק משני הצדדים.

5. מוסיפים את הפסטה למחבת, מערבבים ומוסיפים את הפרמזן. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ובפטרוזיליה קצוצה. מבשלים יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש.

לכל סועד מניחים בצלחת מספר כפות נדיבות מהפסטה, מעל יוצקים את הפסטו ומערבבים יחד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
פסטות