כיכר השבת

מה אוכלים היום?

פסטה פנה מוקרמת ברוטב עגבניות

מתכון מוצלח כל כך שכדאי לשמור בהישג יד ולשלוף כשרוצים להתפנק עם מנה טובה: מתכון לפסטה מוקרמת אפויה ברוטב אדום עדין עם עגבניות צלויות. מגישים עם לחם קלוי וחמאה (מתכונים, אוכל)

| 1 | כיכר השבת |
פסטה מוקרמת אפויה ברוטב עגבניות
פסטה מוקרמת אפויה ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 400 גרם פסטה מסוג 'פנה' קמח מלא
  • 3 עגבניות בינוניות
  • 1/2 מיכל שמנת לבישול
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כוס שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
  • 4 כדורי מוצרלה
  • 1/2 1 כוס עגבניות שרי
  • 3-4 עלי בזיליקום טריים

אופן הכנת פסטה מוקרמת ברוטב:

רגע לפני: מתכון מוצלח כל כך שכדאי לשמור בהישג יד ולשלוף כשרוצים להתפנק עם מנה טובה: מתכון לפסטה מוקרמת אפויה ברוטב אדום עדין עם עגבניות צלויות.

• מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, נזהרים של תהיה רכה יותר מידי. מסירים מהאש ומסננים מנוזלים.

• במקביל, קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.

• מחממים 5 כפות שמן זית בסיר, ומטגנים את העגבניות עד שהן מתחילות להתפרק.

• מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח ופלפל שחור, מגביהים את הלהבה ומביאים את הרוטב לסף רתיחה.

• מנמיכים את האש ונותנים לרוטב להתבשל יחד 3 דקות נוספות.

• מוסיפים לסיר הרוטב את השמנת המתוקה ו-3/4 מכמות גבינת הפרמזן המגוררת (שומרים מעט בצד לקישוט).ומערבבים עד שהרוטב מתעבה.

• מוסיפים את הפסטה המוכנה ומערבבים.

• מחממים את התנור ל-175 מעלות.

• חותכים לקוביות קטנות את כדורי המוצרלה, חוצים לשניים את עגבניות השרי ומוסיפים לסיר.

• קוצצים את עלי הבזיליקום, מוסיפים לסיר ומערבבים.

• משמנים היטב תבנית אפייה, גם את הדפנות, ויוצקים לתוכה את תערובת הפסטה.

• אופים במשך 25 דקות, עד שהגבינה מזהיבה ומבעבעת.

• מפזרים מעל בזיליקום טרי וגבינה מגוררת. מגישים עם לחם שום קלוי.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
1
וואו המתכון הזה ייצא בדיוק כמו במסעדה לא צריך לבזבז יותר כסף על זה פשוט להכין בבית (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
רבקה
פסטות