רכיבים
- 1 חבילת פסטה מסוג פנה
- 1/4 כוס פירורי לחם
- 3 בצלים בינוניים
- 1/4 חבילת חמאה
- 1 סלסילת פטריות טריות
- 3 שיני שום
- 1/2 צרור עלי עירית
- 4 ביצים
- 200 גרם גבינה בולגרית
- 1 גביע לבן קטן
- 1 קופסת קוטג'
- 1/2 כפית אגוז מוסקט
- גבינת פרמז'ן
אופן ההכנה:
רגע לפני: איך שלא תקראו לזה, מאפה או פשטידה, בכל מקרה, לא ליד הילדים. בשבילם, זה פשוט פסטה. בשבילכם, מתכון מנצח וקל הכנה לפסטה אפויה בתנור עם פטריות ובצל ברוטב גבינות עשיר וקרמי.
הכנת הפסטה:
• מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן שעל האריזה, פחות 2 דקות, כיוון שהיא תמשיך להתבשל ברוטב.
• בתום הבישול, מניחים בכיור מסננת גדולה ושופכים לתוכה את הפסטה. מנערים ומקפיצים את הפסטה, כדי לסנן היטב מכל הנוזלים, אך לא שוטפים!
הכנת הרוטב:
• קוצצים דק את הבצלים, פורסים את השום והפטריות (ללא הרגל) לפרוסות, קוצצים את העירית ומפוררים את הגבינה הבולגרית.
• ממיסים את החמאה במחבת, ומטגנים בה את הבצל, עד שיזהיב.
• מוסיפים את פרוסות הפטריות והשום למחבת. כשריח השום מתגבר, מוציאים את השום בזהירות מהמחבת. אין צורך יותר בשום, והוא נועד רק להעניק טעם.
• מעבירים לקערה את הבצל והפטריות המטוגנים, ממתינים שיצטננו מעט ומוסיפים את העירית הקצוצה, הביצים, הגבינה הבולגרית, הקוטג' והלבן. מתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
הכנת המאפה:
• מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
• מוסיפים את הפסטה המוכנה לתערובת הרוטב בקערה, ומערבבים היטב.
• משמנים קלות תבנית בגודל 25x35 ס"מ ומשטחים עליה את פירורי הלחם.
• יוצקים את הפסטה והרוטב על פירורי הלחם, ובעזרת פומפייה, מפזרים מעל את גבינת הפרמז'ן.
• מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש, למשך 35 דקות עד שהפסטה מזהיבה.
• מכבים את התנור ולא מוציאים ישר את הפסטה, כדי שהיא תתמצק לגוש יציב.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!