כיכר השבת

מקורי ופיקנטי

מתכון להמבורגר שמגישים בתוך סופגניה עסיסית

במקום להגיש את הסופגניות ואת המנה העיקרית בנפרד - וול דאן מחברת אותם לשלמות: סופגניה שמנמנה עם קציצת המבורגר עסיסית שהכי טעים לשדך לה ביצת עין וצ'יפס טוב (אוכל ומתכונים)

| מקודם |
וול דאן מחברת אותם לשלמות: סופגניה שמנמנה עם קציצת המבורגר עסיסית
וול דאן מחברת אותם לשלמות: סופגניה שמנמנה עם קציצת המבורגר עסיסית (צילום: וול דאן)
מנות/יחידות9
זמן הכנה80 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

    מצרכים

    להמבורגר:

    • 500 גרם בשר טחון מרשת קצביות 'וול דאן'
    • 1 כף שמן
    • 1 בצל קצוץ דק
    • 1 כפית מלח
    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 3 כפות סודה

    לסופגניות:

    500 גרם קמח מנופה (שוקלים לאחר הניפוי)

    4 כפות סוכר

    1/2 כפית מלח

    1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים

    1 ביצה

    2 כפות שמן

    1 כף וודקה או ערק

    1 כפית תמצית ווניל

    1/2 1 כפות שמרים יבשים

    שמן לטיגון עמוק

    אופן ההכנה:

    מתחילים בהכנת הסופגניות:

    • בקערת מיקסר גדולה, מערבבים היטב את הסוכר, השמרים והמים, מניחים בצד למשך 10 דקות ואז מוסיפים את הקמח, השמן, סוכר הווניל, הוודקה והביצה.
    • מעבדים במשך דקה עם וו לישה במהירות נמוכה ואז מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הגבוהה ביותר ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד במשך כ-7 דקות.
    • מקמחים קערה נקייה, מעבירים אליה את הבצק, מכסים ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה וחצי.
    • על משטח מקומח, מרדדים את הבצק לעובי של 2 ס"מ. בעזרת חותכן עגול, קורצים עיגולים מהבצק. מניחים כל עיגול בצק על ריבוע נייר אפייה, מכסים ומתפיחים במשך 30 דקות.
    • מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק וכשהשמן חם (170 מעלות), מטגנים את סופגניות הבצק עד שהן זהובות ותפוחות משני הצדדים, ומוציאים אותן לקערה מרופדת בנייר סופג.
    • לאחר שהסופגניות מצטננות מעט, חוצים אותן ומרכיבים את הכריך.

    במקביל להכנת הסופגניות, מכינים את ההמבורגרים:

    • מחממים כף שמן במחבת על אש בינונית ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מסירים מהאש ומצננים.
    • בקערה גדולה, מערבבים את הבשר עם הבצל, מלח, פלפל שחור וסודה עד לקבלת עיסה אחידה. מרפדים תבנית בנייר אפייה ובעזרת רינג עגול, מסדרים על התבנית 6 קציצות בגודל שווה.
    • מכסים את התבנית בניילון נצמד, מעבירים למקרר להתייצבות במשך שעה ולאחר מכן צולים היטב את הקציצות במנגל או מחבת פסים לוהטת.

    הרכבת ההמבורגר:

    מורחים מעט מיונז על חצי אחד של סופגניה, מניחים מעל קציצת המבורגר ועליה ביצת עין, מוסיפים ירקות ומגישים מיד, לצד צ'יפס ורטבים מומלצים, כמו איולי שום, איולי פלפלים וקטשופ.

    אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

    סופגנייה עם המבורגר: פיצוץ של טעמים (צילום: יח"צ)
    ביס של תענוג (צילום: יח"צ)
    תוכן שאסור לפספס
    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    אולי גם יעניין אותך
    בשר