חצילים
- חציל גדול 2 יחידות
- בשר טחון טרי מרשת קצביות 'וול דאן' 500 גרם
- בצל קטן, קצוץ דק 1 יחידות
- צרור כוסברה, קצוץ דק 1 יחידות
- ביצה 1 יחידות
- פרורי לחם 2 כף
- סודה 2 כף
- סילאן 1 כף
- שמן זית 3 כף
- פפריקה 1 כפית
- מלח לפי הטעם 1 יחידות
- פלפל לפי הטעם 1 יחידות
רוטב
- בצל קצוץ דק 2 יחידות
- שיני שום פרוסות 3 יחידות
- קופסת שימורי עגבניות קצוצות דק או 3 עגבניות מגורדות 1 יחידות
- רסק עגבניות 100 גרם
- צרור כוסברה, קצוץ 1 יחידות
- מים 500 מ"ל
- פפריקה 1 כפית
- כורכום 0.5 כפית
- סוכר חום 1 כפית
- מלח 1 כפית
אופן ההכנה:
מקלפים לסירוגין את קליפת החצילים ופורסים אותם לאורך לפרוסות בעובי 0.5 ס"מ. מסדרים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מפזרים מעל מעט מלח וממתינים 15 דקות. טופחים על הפרוסות עם נייר סופג כדי לספוח את הנוזלים שהחצילים הגירו.
מברישים את פרוסות החצילים בשמן זית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 10-15 דקות, עד שהפרוסות רכות ושחומות קלות.
במקביל, מניחים בקערה גדולה את הבצל הקצוץ, הכוסברה הקצוצה, הביצה, פירורי הלחם והבשר הטחון. מזלפים מעל את הסילאן, מתבלים בפפריקה, 1/2 כפית פלפל שחור וכפית שטוחה של מלח ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
מניחים כף מהעיסה בקצה של כל פרוסת חציל אפויה ומגלגלים.
הכנת הרוטב ובישול המוסקה:
בסיר גדול ורחב, מחממים 2-3 כפות שמן זית ומטגנים את הבצלים עד להזהבה. מוסיפים את השום, מתבלים בפפריקה, כורכום, סוכר חום ומלח, ממתינים מעט כדי שהתבלינים "ייפתחו" ומוסיפים את העגבניות המגורדות.
מערבבים היטב את רסק העגבניות עם המים ומוסיפים לסיר.
מסדרים בזהירות את גלילות החצילים בסיר, מפזרים מעל כוסברה קצוצה, מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה במשך 35-40 דקות.
מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.
חפשו וול דאן על המדפים ותהנו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים!