צה"ל מרחיב את מעגל הגיוס החרדי:

מסלול ישיבות ההסדר החרדי צובר תאוצה- בהקמה ישיבות הסדר קרביות

"אם בשנים הראשונות פעלנו בשקט ו"מתחת לרדאר" כדי לא להרגיז אף אחד, היום מרבית ההנהגה החרדית מכירה אותנו ורומזת לנו להמשיך בדרכנו החשובה" • ראיון מרתק עם כל הנוגעים בדבר (חרדים)

"אנו שוקדים על מציאת פתרונות מהירים כדי להרחיב את יכולת קליטת הפונים הרבים" (צילום: יח"צ)

"מאז הקמת שלוש ישיבות ההסדר החרדיות הראשונות לפני 12 שנה, חלו תפנית וגידול משמעותיים במסלול ההסדר החרדי", אומר רמי ליבר (סא"ל מיל.) מנכ"ל איגוד ישיבות ההסדר החרדיות. "אם בשנים הראשונות פעלנו בשקט ו"מתחת לרדאר" כדי לא להרגיז אף אחד, היום מרבית ההנהגה החרדית מכירה אותנו ורומזת לנו להמשיך בדרכנו החשובה".

כיום פעילות למעלה מ-10 ישיבות הסדר חרדיות בפריסה ארצית, מחיספין ברמת הגולן ועד לנתיבות בדרום, כולן באוריינטציה טכנולוגית, קרי, לצד לימוד תורה מעמיק, מכשירות את תלמידיהן לשרות משמעותי היחידות טכנולוגיות מובילות בצה"ל, באגפי המודיעין והתקשוב, בחיל האוויר וביחידות טכנולוגיות נוספות.

"איגוד ישיבות ההסדר החרדיות" שהוקם לפני תשעה חודשים", אומר יוסי לוי (סא"ל מיל') יו"ר האיגוד ומנכ"ל עמותת "נצח יהודה" הוותיקה," הציב לעצמו מספר מטרות: לשמש כארגון גג לכל ישיבות ההסדר והמכינות הקדם צבאיות החרדיות, לשמש כנציג הקבוע של כל הישיבות החברות בו מול משרד הביטחון, צה"ל ויתר מוסדות המדינה, בעיקר בנושאי -כ"א, גיוסים, שיבוצים ביחידות, פיתוח הכשרות חדשות בהתאם לדרישת המערכת ועוד".

אודות מסלולי ישיבות ההסדר החרדיות לחץ כאן >>

"לאור הפניות הרבות אלינו ממגזרים שונים בחברה החרדית, ובמיוחד מאז ה-7/10, אנו שוקדים על מציאת פתרונות מהירים כדי להרחיב את יכולת קליטת הפונים הרבים אלינו במסגרת המוסדות הקיימים וגם בפתיחת מוסדות חדשים" אומר ליבר מנכ"ל האיגוד.

"לצד זאת, אנחנו מפתחים מסלולים חדשים לקראת שנת הלימודים הבאה (תשפ"ו) ובראשם- פתיחת לפחות שתי ישיבות חדשות במסלול קרבי/לוחמים, אשר יכשירו את דור המפקדים הזוטר של חטיבת "החשמונאים" ,כמו גם יחידות לוחמות נוספות המבוססות על החייל החרדי".

הרב יונתן רייס, חסיד בעלז, מנכ"ל רשת ישיבות ההסדר "חדוותא" (גן יבנה, נתיבות, נשר) שפועל להקמת ישיבת הסדר קרבית "בצוותא" אומר: "צברנו ניסיון רב בשנתיים האחרונות, כאשר הקמנו מסלול קרבי בתוך אחת מהישיבות שלנו. על בסיס זה בנינו תכנית הכשרה ממוקדת לתלמידי המסלול הקרבי, שתעצים את יכולות הפיקוד שלהם, את תודעת השליחות והמנהיגות שלהם, בלי לוותר על הרמה הדתית והלימוד התורני".

לצד פיתוח המסלול הקרבי, פועל האיגוד לפיתוח מסלולי הכשרה חדשים שאינם טכנולוגיים. אומר רמי ליבר: "ברור לנו שרק חלק מסויים מהנוער החרדי מתאים ורואה עצמו משתלב בהייטק הישראלי. כדי לאפשר מענה רחב יותר של הכשרות ,מקיים האיגוד שתוף פעולה עם אגף המודיעין לפתיחת מסלול לערביסטים בשנה"ל הבאה , זאת לצד פיתוח מסלול רפואי, בשיתוף פעולה עם מפקדת קצין רפואה ראשי, שתחילתו בהכשרת פרמדיקים במסגרת הישיבה. תכנית זאת אמורה "להסליל" את בוגריה המעוניינים בכך, להמשך לימודי רפואה לאחר השרות הצבאי.

באגף כוח האדם בצה"ל מציינים כי המסלול, שנבנה בשיתוף עם רבנים מובילים מהציבור החרדי, הופך לאפיק מרכזי עבור צעירים חרדים המעוניינים לתרום למדינה מבלי לוותר על עקרונותיהם.

תא"ל (תת-אלוף) שי טייב, ראש חטיבת תכנון ומנהל כ"א באכ"א, אומר:

"ישנו תהליך חסר תקדים בהיקפו לשילוב משרתים חרדים בהיקפים הנדרשים תוך שמירה על אורח חייהם.

קיימנו תהליך לימוד עמוק של החברה החרדית ושל המהלכים שבוצעו בעבר, פתחנו יעדים נוספים ביחידות הלוחמות- בחטיבת "החשמונאים", במג"ב, בפלגת הנגב בחיל האוויר, זאת לצד המשך החיזוק של גדוד "נצח יהודה" ופלוגות "חץ" (צנחנים") ו"תומר" (גבעתי) בתפקידים מוכווני תעסוקה תוך הסתכלות ליום שאחרי השחרור משירות - שילוב ביחידות לתיקון אמצעי לחימה וציוד לראיית לילה, לצד הכשרה להפעלת ציוד מכני כבד (D-9), בעתודה האקדמית. המשרת החרדי יוכל להגיע לשירות לאחר הלימודים האקדמאיים או לשלב לימודים תוך כדי שירות (תכנית "עתידים", תכנית "יואב" ועוד)

בנוסף בוצעו התאמות בשיטות הגיוס, בתהליכי המיון וההערכה, בהסדרת הפקודות, בהכשרת המפקדים ובתהליכים תומכים נוספים.

מתקיים תהליך הפקת לקחים ויישום באופן קבוע לקליטת מיטבית של היקפי המתגייסים שסוכמו.

הרב יוסף מילר, ראש בית המדרש בישיבת "דרך חיים" בגן יבנה, מוסיף:

"אנחנו מלווים את הבחורים באופן אישי. הם לא מוותרים על תורה, ולא מוותרים על אחריות לאומית. זו דרך מאוזנת שמחזקת את הקשר בין הציבור החרדי למדינה."

גם ההורים, שהיו סקפטיים בתחילה, מגלים אמון במודל:

"ברגע שראינו שהמסגרת שומרת על הצביון החרדי, הפחד התפוגג. הילד שלנו חזר עם עוצמות חדשות, הן רוחנית והן אישית," מספרת אם של חייל מישיבת הסדר בירושלים.

"אין ספק כי רוח אחרת, רעננה, נושבת מכיוון צמרת אכ"א בהתייחס לסוגיית גיוס החרדים לצה"ל מאז תחילת המלחמה" אומר רמי ליבר. "הדבר בא לידי ביטוי ברצון אמיתי לפשט ולפתור בעיות במהירות האפשרית, למרות כבלי הבירוקרטיה הצהלי"ת. כך למשל, מתכנס אחת למספר שבועות פורום "שולחן עגול" בראשות רח"ט תומכ"א ובהשתתפות ראשי כל הישיבות, בו מועלים בעיות קונקרטיות ונפתרות על השולחן. או מסמך מדיניות חדש שהושק לאחרונה, המקיף את כל סוגיות ההסדר החרדי מרגע שרגלי המלש"ב (מועמד לשירות ביטחון) דורכות בישיבה ועד שיחרורו מצה"ל. עכשיו הכל ברור וסימני השאלה שריחפו באוויר בשנים האחרונות לגבי מסלול ההסדר החרדי- נמוגו" - מדגיש ליבר.

בצה"ל מדגישים כי התמיכה לא נעצרת בגיוס עצמו. כל חייל במסלול ההסדר מקבל מעטפת הכוללת הכוונה מקצועית, סדנאות תורניות, וכן ליווי של אנשי מקצוע שמכירים את המורכבות התרבותית והדתית.

לסיכום אומר תא"ל טייב: "מסלול ההסדר החרדי נועד ליצור איזון בין חובת השירות לצורכי הקהילה. אנחנו רואים בו גשר חשוב שמאפשר לחייל החרדי להשתלב בו בלי להרחיק אותו מהמסגרת התורנית שלו. אנחנו לא באים לכפות – אלא לבנות. ככל שנציע מסגרות מכבדות ומתאימות, כך יגבר האמון, ואיתו גם שיתוף הפעולה של הציבור החרדי."

אודות מסלולי ישיבות ההסדר החרדיות לחץ כאן >>

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות