כיכר השבת

במיוחד לחנוכה

פיצוץ של טעמים: כדורי בשר אסאדו מטוגנים - ארנצ'יני בשר

מחפשים מתכון מפתיע לחנוכה? נמאס לכם מהחלבי? כדורי בשר אסאדו מטוגנים הם התשובה! שילוב מנצח של טעמים ומרקמים, מושלם לארוחה משפחתית (אוכל ומתכונים)

| כיכר השבת |
פיצוץ של טעמים: כדורי בשר אסאדו מטוגנים - ארנצ'יני בשר
פיצוץ של טעמים: כדורי בשר אסאדו מטוגנים - ארנצ'יני בשר (צילום: השף שאול שפר)
מנות/יחידות20
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

מצרכים

    מצרכים:

    • 1 קילו בשר אסאדו
    • 2 בצל קצוץ דק
    • 4 שיניים שום קצוצות דק
    • כוס פירורי לחם
    • כוס קמח
    • חצי כוס סילאן
    • חצי חב פטריות שמפיון
    • 5 כפות רוטב טריאקי
    • מלח ופלפל שחור גרוב לפי הטעם
    • שמן לטיגון

    לציפוי:

    • 1/2 כוס קמח
    • 2 ביצים טרופות
    • 2 כפות חרדל
    • 1 כוס פירורי לחם

    אופן הכנה:

    1. הכנת תערובת הבשר:

    • בסיר מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל הקצוץ והשום עד שהם מתרככים ומעט משחימים (כ-3-4 דקות).
    • מוסיפים את הפטריות והתבלינים ומקפיצים עד להזהבה.
    • מוסיפים את הנתח וצורבים על אש גבוהה.
    • מוסיפים מים עד גובה הבשר ומבשלים על חום גבוהה עד להרתחה ומבשלים על חום נמוך כ- 4 וחצי שעות נוספות.

    2. יצירת כדורי בשר:

    • לאחר הבישול מסננים את הציר ושומרים בצד.
    • מפרקים את הבשר לשערות, ומוסיפים כוס מהציר בשר ומערבבים.
    • לאחר שהנתח מפורק ומוכן להכנה, מכניסים לקירור למשך 5 שעות (עדיף למשך לילה).
    • לאחר הקירור לוקחים חופן מהנתח יוצרים כדורים זהים ויפים

    3. ציפוי כדורי הבשר:

    מכינים 3 קערות: אחת עם קמח, אחת עם ביצים טרופות וחרדל ואחת עם פירורי לחם.

    מצפים כל כדור בשר בקמח, אחרי זה בביצה הטרופה ובסופו של דבר בפירורי לחם.

    4. טיגון כדורי הבשר:

    מחממים שמן במחבת שטוחה או בסיר עמוק (לשמן צריך להיות חם, 180 מעלות, כדי שהכדורים לא יספגו יותר מדי שמן).

    מטגנים את כדורי הבשר עד שהם משחימים מכל הצדדים (בערך 3-4 דקות לכל צד, תלוי בגובה הלהבה ובגודל הכדורים).

    לאחר הטיגון, מניחים את הכדורים על נייר סופג כדי להסיר עודף שמן.

    הגשה והכנת רוטב

    רוטב פלפלים קלויים פיקנטי

    מצרכים

    • 3 פלפלים צהוב
    • 5 כפות שמן קנולה
    • 2 כפות חומץ
    • 1 פלפל ירוק חריף
    • קורט סוכר
    • מלח פלפל לפי הטעם

    אופן הכנה

    על האש קולים את הפלפלים עד לריכוך.

    בעזרת סכין מקלפים את הקליפה.

    במעבד מזון מכניסים את כל המרכיבים וטוחנים למשך כ-7 דקות.

    להגשה

    מזלפים 3 נקודות מהרוטב ומעל שמים את הכדור ארנצ'יני.

    בתאבון!

    אהבתם את המתכון? הגיבו

    לפרטים והזמנות- השף שאול שפר: shaulchef@gmail.com

    תוכן שאסור לפספס
    תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    אולי גם יעניין אותך
    בשר