כיכר השבת

בשר כתף ביין אדום: מנה בלתי נשכחת

מתכון לבשר כתף ביין אדום: מחפשים בשר עשיר שממש נמס בפה? בשר מספר 5 שהוא צלי כתף, הוא נתח רך וטעים במיוחד. מורן פינטו מגישה מתכון למנה בלתי נשכחת

| 9 | כיכר השבת |
מתכון השבוע
מתכון השבוע (צילום: מורן פינטו)

מתכון לבשר כתף ביין אדום: בשר עשיר וטעים שממש נמס בפה.

בשר טרי, הרבה יותר מועדף כי אין בו את טעם הלוואי של המקפיא.

בשר מספר 5 שהוא כידוע צלי כתף, הוא נתח רך, ואם מבשלים אותו נכון מקבלים מנה רכה וטעימה.

מצרכים לבשר כתף ביין:

1 נתח מס׳ 5 עד 2 קילו.

1 בצל לבן קצוץ דק.

1 כוס יין אדום חצי יבש.

מלח, פלפל לבן.

3 כפות חרדל גרגירים.

4 עלי דפנה.

6-8 גרגירי פלפל אנגלי.

3 כפות שמן.

אופן ההכנה:

מחממים סיר יציקה רחב ובו שמן, מכניסים את נתח הבשר שלם לסיר וסוגרים היטב מכל הכיוונים עד שהוא מזהיב, השתדלו לא לסובב מצד לצד עד שלא מוזהב מספיק כי הבשר ייקרע.

מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח, פלפל, בצל, חרדל ואת היין. מכסים ב-2 כיסויים - נייר כסף ומכסה הסיר, ומבשלים היטב במשך שעה וחצי באש בינונית. לאחר מכן מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה וחצי נוספת.

מקבלים בשר רך ונימוח להפליא.

שבת שלום, מורן פינטו.

תוכן שאסור לפספס
9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
אכילה מרובה של בשר, אפילו שלוש פעמים בשבוע יכולה להביא לחולי קשה, זהירות! עם עוף אין בעיה. ומידי פעם בשר, לא נורא, אבל לא הרבה, סכנה לבריאות. ולא לאכול על האש בשר בלילה, זה גורם להזיות למחרת לאדם ולא חש בטוב. לפי הקבלה
א. לוי
"בשר באש על הלילה לא טוב"? אתה רוצה שאני אקריא לך את הפסוקים מספר שמות?
משה רבנו
4
את רוצה שלא נישן בלילה?!
ג'קלין
3
להכין בשר זה נראה קשה אבל תמיד בסוף יוצא טוב.
ברי

הצגת כל התגובות

2
לא הבנתי לגבי הנוזלים. האם מוסיפים מים כשמרתיחים שעה וחצי בסיר או שרק הכוס יין מספיק?
שירה
1
איך אפשר לחמם את הבשר במשך שעה וחצי ללא נוזלים מה! רק כוס יין אחרי שעה וחצי הסיר יתפחם בבקשה אם אפשר לפרט יותר שלא יהיה נזק תודה וחג שמח
חיים
אולי גם יעניין אותך
בשר