מתכון לבשר כתף ביין אדום: בשר עשיר וטעים שממש נמס בפה.
בשר טרי, הרבה יותר מועדף כי אין בו את טעם הלוואי של המקפיא.
בשר מספר 5 שהוא כידוע צלי כתף, הוא נתח רך, ואם מבשלים אותו נכון מקבלים מנה רכה וטעימה.
מצרכים לבשר כתף ביין:
1 נתח מס׳ 5 עד 2 קילו.
1 בצל לבן קצוץ דק.
1 כוס יין אדום חצי יבש.
מלח, פלפל לבן.
3 כפות חרדל גרגירים.
4 עלי דפנה.
6-8 גרגירי פלפל אנגלי.
3 כפות שמן.
אופן ההכנה:
מחממים סיר יציקה רחב ובו שמן, מכניסים את נתח הבשר שלם לסיר וסוגרים היטב מכל הכיוונים עד שהוא מזהיב, השתדלו לא לסובב מצד לצד עד שלא מוזהב מספיק כי הבשר ייקרע.
מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי, מלח, פלפל, בצל, חרדל ואת היין. מכסים ב-2 כיסויים - נייר כסף ומכסה הסיר, ומבשלים היטב במשך שעה וחצי באש בינונית. לאחר מכן מכניסים לתנור בחום של 200 מעלות לשעה וחצי נוספת.
מקבלים בשר רך ונימוח להפליא.
שבת שלום, מורן פינטו.
הצגת כל התגובות