רכיבים
- 700 גרם בשר טחון עם מעט שומן
- 2 בצלים
- צרור כוסברה
- 1 ביצה
- מלח ופלפל שחור
- 1/4 כוס שמן (או קצת יותר) לטיגון הקציצות
- 800 גרם עגבניות קצוצות ברוטב עגבניות (2 קופסאות שימורים), רצוי מייצור איטלקי
- מעט תבלין גריל או כל תבלין פיקנטי אהוב אחר (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. טוחנים במעבד מזון את הבצלים והכוסברה או קוצצים אותם דק דק ידנית.
2. בקערה גדולה, מניחים את הבשר, הכוסברה והבצל הטחונים והביצה, מתבלים במלח ופלפל שחור ולשים הכל יחד ביד לקבלת עיסה אחידה. מכסים את העיסה בשקית (שנוגעת בעיסה עצמה, לא רק מכסה את הקערה) ונותנים לעיסה לנוח כ-30 דקות כדי שהחלבונים יתפרקו והקציצות יהיו רכות יותר.
3. בסיר נמוך ורחב מחממים את השמן לטיגון, יוצרים מהעיסה קציצות שוות ומעט פחוסות ומסדרים את כל הקציצות בתוך הסיר. מטגנים את הקציצות וזוכרים איזו קציצה נכנסה ראשונה לטיגון כדי להפוך אותה ראשונה.
4. לאחר שהקציצות נהפכו כולן והנוזלים בסיר מבעבעים, יוצקים על הקציצות את שתי קופסאות העגבניות על כל תכולתן. מתבלים במלח, פלפל שחור ומעט תבלין פיקנטי אהוב, אם רוצים. מערבבים בעדינות רק את העגבניות מלמעלה, כך שהקציצות לא יתפרקו והרוטב יגיע גם לתחתית הסיר.
5. מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 25-30 דקות.