המבורגר טלה עסיסי (צילום: Mae Mu on Unsplash)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 450 גרם טלה טחון
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית נענע מיובשת (אפשר להחליף בכל עשב תיבול מיובש אחר)
- 1 שן שום, כתושה
- מלח ופלפל שחור
- שמן להברשה
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מניחים את בשר הטלה, התבלינים והשום, מתבלים היטב במלח ופלפל שחור ומעבדים בידיים עד לקבלת תערובת אחידה.
2. יוצרים מהתערובת 4 קציצות המבורגר בגודל שווה ומברישים כל אחת במעט שמן מכל הצדדים.
3. מחממים היטב מחבת פסים / מנגל חשמלי / מנגל פחמים וצולים את הקציצות במשך כ-5 דקות מכל צד.
מגישים מיד, חם, בלחמניות המבורגר עם מיונז, עגבנייה, בצל סגול, חסה וחמוצים, כמיטב המסורת.