כיכר השבת

מארחים בחנוכה: סיגר במילוי בשר מתקתק

השפית מורן פינטו עם מתכון לסיגר במילוי בשר מתקתק עם חמוציות וצנוברים - מושלם כפינגר פוד שטעים להגיש עם סלט עגבניות חריף. אירוח חמים וטעים לאור החנוכייה (מתכונים, אוכל)

| 3 | כיכר השבת |
סיגר במילוי בשר מתקתק
סיגר במילוי בשר מתקתק (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1 חבילת עלי סיגר
  • 500 גרם בשר טחון איכותי
  • 200 גרם שומן טחון
  • 1 בצל לבן, קצוץ דק
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 חציל
  • חופן חמוציות, קצוצות דק
  • חופן צנוברים, קלויים
  • מלח ופלפל שחור
  • שבבי צ'ילי גרוס
  • 1/2 כוס טחינה גולמית

אופן ההכנה:

1. קולים את החציל בתנור ומקלפים אותו לקערה.

2. במחבת גדולה, מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל להזהבה עדינה. מוסיפים את הבשר והשומן ומפוררים אותם בעזרת כף עץ. ממשיכים לטגן ולפורר עד שהבשר מקבל גוון אפור.

3. מוסיפים למחבת את החציל הקלוי, החמוציות והצנוברים, מתבלים במלח, פלפל שחור וצ'ילי גרוס ומערבבים הכל יחד במשך דקה, טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.

4. מעבירים את התערובת לקערה, ממתינים 15 דקות לפחות לצינון ואז מזלפים מעל את הטחינה הגולמית ומערבבים.

5. על משטח עבודה נקי, פותחים עלה סיגר, מניחים כף גדושה בשליש התחתון של העלה ומורחים אותה מעט לצדדים. מקפלים על המילוי את החלק התחתון של העלה, ואז מקפלים למרכז את השול הימני והשול השמאלי ולבסוף מגלגלים את הכל לרול. מערבבים מעט קמח עם מים ומדביקים את "התפר" של הסיגר כדי שלא ייפתח.

6. בסיר או מחבת עמוקה, מחממים שמן לטיגון עמוק (בגובה 5 ס"מ) וכשהשמן חם, מטגנים בו את הסיגרים עד להזהבה יפה. מוציאים לנייר סופג ומגישים חם או בטמפרטורת החדר עם סלט עגבניות חריף.

יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
האם אפשר לאפות בתנור עם מעט ספריי שמן?
נאוה
כן, ניסיתי את זה יצא ממש טוב
מוישי
1
אני עושה את זה עם פילו
הדר
אולי גם יעניין אותך
בשר