כיכר השבת

מה אוכלים היום?

קציצות בתיבול עשיר ורוטב עגבניות

המתאבן שמזמן נחשב לארוחה מלאה, עכשיו בגרסה הצפון-אפריקאית: מתכון לקציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות עסיסי שטעים להגיש לצד קוסקוס או אורז לבן עשוי היטב (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
קציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות
קציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 400 גרם בשר טחון
  • 1/2 1 כוסות קוביות לחם שנשאר מאתמול
  • 1 כוס מים
  • 1 ביצה גדולה
  • 4 שיני שום
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כפית ג'ינג'ר טחון
  • 1 כפית כורכום
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1/4 כפית פפריקה חריפה
  • 1/2 כפית כמון
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1/4 כפית ציפורן טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כוס קמח לבן
  • שמן לטיגון
  • לרוטב:
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 1 בצל לבן גדול
  • 3 שיני שום
  • קמצוץ חוטי זעפרן
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח ופלפל שחור
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כוסות ציר מרק עוף / מרק ירקות / מים

אופן הכנת קציצות בתיבול עשיר ורוטב עגבניות:

רגע לפני: המתאבן שמזמן נחשב לארוחה מלאה, עכשיו בגרסה הצפון-אפריקאית: מתכון לקציצות בשר בתיבול עשיר ורוטב עגבניות עסיסי. הקציצות מכילות מגוון תבלינים, ניתן להוסיף/להפחית לפי הטעם.

הכנת הקציצות:
• משרים את קוביות הלחם במים בקערה קטנה, למשך 5 דקות. מוציאים וסוחטים היטב.

• מערבבים בקערה גדולה את הבשר הטחון, הלחם והביצה. כותשים את השום ומוסיפים לתערובת, מתבלים באגוז מוסקט, כורכום, כמון, פפריקה מתוקה וחריפה, ציפורן, מלח ופלפל שחור. לשים בידיים.

• מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל הירוק ומערבבים היטב.

• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת ומקמחים קלות כל כדור.

• מחממים במחבת שמן בגובה חצי ס"מ ומטגנים את כדורי הבשר על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, עד להשחמה. מוציאים לנייר סופג.

הכנת הרוטב:
• קוצצים את הבצלים וכותשים את השום.

• מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב ומטגנים את הבצל עד לריכוך במשך 5 דקות על אש בינונית.

• מוסיפים את השום, רסק העגבניות, הקינמון והזעפרן ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ונותנים לרוטב להתבשל במשך 2 דקות.

• מוסיפים את ציר המרק או המים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 5 דקות.

רגע האיחוד:
• מוסיפים את כדורי הבשר לסיר עם הרוטב ומכסים. מבשלים במשך 20 דקות על אש בינונית, עד שהכדורים מתרככים.

• מגישים עם קוסקוס או אורז לבן ומפזרים מעל תערובת עשבי תיבול קצוצים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר