כיכר השבת

מה אוכלים היום?

לטגן? לאפות! מגה קציצה בתנור

למה לטגן אם אפשר לאפות? מתכון לקציץ בשר אפוי בתנור - מגה קציצה שפורסים אחרי האפייה וחוסכים המון דקות טיגון מייגעות. מגישים עם פירה וירקות מאודים (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
יותר בריא, פחות עבודה: מגה קציצה בתנור
יותר בריא, פחות עבודה: מגה קציצה בתנור (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 750 גרם עוף טחון
  • 2 גזרים גדולים
  • 2 בצלים בינוניים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 ביצים
  • 1 כף אבקת מרק עוף
  • 1 שן שום
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קציץ בשר אפוי:

רגע לפני: למה לטגן אם אפשר לאפות? מתכון לקציץ בשר אפוי בתנור - מגה קציצה שפורסים אחרי האפייה וחוסכים המון דקות טיגון מייגעות.

• מתכון לשני קציצי בשר בשתי תבניות אלומיניום מאורכות.

• מגרדים את הגזרים בצד הגס של הפומפייה לקערה.

• קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה.

• מחממים את התנור ל-200 מעלות.

• מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.

• מחלקים את העיסה לשתי תבניות אלומיניום מאורכות, מהדקים היטב ומכסים בנייר כסף.

• אופים במשך 40 דקות, מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות, עד להשחמה.

• פורסים ומזלפים מעל קצת קטשופ. ומגישים לצד פירה ו/או ירקות מאודים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
בשר