רכיבים
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 750 גרם עוף טחון
- 2 גזרים גדולים
- 2 בצלים בינוניים
- 2 כפות פירורי לחם
- 2 ביצים
- 1 כף אבקת מרק עוף
- 1 שן שום
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
- 1 כף שמן זית
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת קציץ בשר אפוי:
רגע לפני: למה לטגן אם אפשר לאפות? מתכון לקציץ בשר אפוי בתנור - מגה קציצה שפורסים אחרי האפייה וחוסכים המון דקות טיגון מייגעות.
• מתכון לשני קציצי בשר בשתי תבניות אלומיניום מאורכות.
• מגרדים את הגזרים בצד הגס של הפומפייה לקערה.
• קוצצים את הבצל ומוסיפים לקערה.
• מחממים את התנור ל-200 מעלות.
• מוסיפים את שאר המרכיבים, מתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם ומערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה.
• מחלקים את העיסה לשתי תבניות אלומיניום מאורכות, מהדקים היטב ומכסים בנייר כסף.
• אופים במשך 40 דקות, מסירים את נייר הכסף ומחזירים לתנור למשך 15 דקות נוספות, עד להשחמה.
• פורסים ומזלפים מעל קצת קטשופ. ומגישים לצד פירה ו/או ירקות מאודים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!