זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 200 גרם שוקולד לבן חלבי
- 1/4 כוס מים
- 1/4 כוס סוכר לבן
- 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת 38%
- 1 כוס עוגיות חמאה מפוררות
- 1/2 כוס קרם נוגט
- 1 כוס מלית אוכמניות או דובדבני אמרנה
אופן ההכנה:
1. בסיר, ממיסים יחד את השוקולד הלבן, המים והסוכר עד לקבלת מרקם חלק.
2. בקערת המיקסר, מקציפים את השמנת עד לקבלת מרקם קרמי.
3. בתנועות קיפול זהירות (שהקצפת לא תתפרק), מאחדים את השוקולד המומס עם הקצפת. מעבירים הכל לשקית זילוף ומקררים במשך 30 דקות.
הרכבת הקינוח:
4. בכל כוס קינוח, שמים פירורי עוגיות חמאה כבסיס. מזלפים מעל את המוס, מפזרים מעל שכבה נוספת של פירורי עוגיות, ואז מוס ולבסוף קרם נוגט - בנדיבות. מעל הכל, מניחים נגיעה של מחית אוכמניות.
מעבירים למקרר עד להגשה.