רכיבים
- 3 ביצים
- 2 חלמונים
- 2 כפות שמן זית
- 1 כוס קמח לבן (מודדים לאחר הניפוי)
- 1 כוס קמח סולת (מודדים לאחר הניפוי)
- 1/2 1 כפיות מלח ים
אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה, מעבדים את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת בצק חלק. מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ולשים ביד במשך כ-3 דקות. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד למנוחה של 30 דקות.
2. מחלקים את כדור הבצק ל-4 חלקים שווים, מקמחים מעט את משטח העבודה, מרדדים את הכדור הראשון לעלה בצק דק ואז קורעים ביד את הבצק לרצועות ארוכות ברוחב בינוני וכל רצועה קורעים ל-3-4 ריבועים בגדלים שווים, פחות או יותר. זה לא צריך להיות מדויק.
3. מפזרים מעט קמח סולת בתחית תבנית או מגש ומסדרים מעל את קרעי הפסטה. אחרי כל שכבת קרעי פסטה, מפזרים מעל עוד קצת קמח ומסדרים ערימה נוספת. מכסים עד לבישול הפסטה.
4. מביאים לרתיחה סיר מים גדול עם כמות נדיבה של מלח ומבשלים את קרעי הפסטה במשך 3-5 דקות, עד לדרגת אל דנטה.
5. בשלב זה, מחממים את הרוטב שבחרתם לפסטה, מוסיפים את קרעי הפסטה, מבשלים יחד במשך 2 דקות ומסירים מהאש.