רכיבים
- 500 גרם פסטה, רצוי מזן טליאטלה אך ניתן להשתמש בכל סוג אהוב
לרוטב:
- 15 גרם חמאה או 2 כפות שמן זית
- 4 שיני שום, כתושות
- 250 מ"ל שמנת מתוקה
- 2-3 כפות מיץ לימון טרי
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה דק
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים מומלחים עד לדרגת אל דנטה (לפי ההוראות שעל האריזה, פחות דקה אחת). מסננים ושומרים בצד כוס של מי בישול.
2. במקביל, ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את השום עד שהוא ריחני. יוצקים מעל את השמנת, מיץ הלימון והפטרוזיליה ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם. מבשלים על אש בינונית-נמוכה, עד שהרוטב רותח בעדינות ומסמיך (נדבק בקלות לגב של כף).
3. מוסיפים לרוטב קצת ממי הבישול כדי לדלל אותו למרקם הרצוי ומוסיפים גם את הפסטה. מערבבים ומסירים מהאש. מגישים מיד, חם.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו בתגובות