רכיבים
- 340 גרם ספגטי
- 4 כפות חמאה ללא מלח, בטמפרטורת החדר
- 1 כף שמן זית כתית מעולה
- ⅔ כוס גבינת פקורינו או פרמזן מגוררת
- קורט מלח
- פלפל שחור טחון טרי (הרבה ממנו), לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. מביאים סיר גדול של מים מומלחים לרתיחה. מוסיפים את הספגטי ומבשלים עד להגעתו למצב אל דנטה (מבושל, אולם עדיין קשה מעט), במשך 8 עד 10 דקות.
2. בזמן שהפסטה מתבשלת, בקערה גדולה מועכים את החמאה הרכה עם שמן הזית וגבינת הפקורינו, כדי ליצור עיסה.
3. כאשר הפסטה רכה, מסננים אותה ממים ושומרים חצי כוס של מי פסטה בצד. מוסיפים את הספגטי ישירות לקערה עם תערובת החמאה. מערבבים היטב, מוסיפים את מי הפסטה לפי הצורך כדי לקבל רוטב סמיך ושמנתי שמכסה את הפסטה במלואה. מתבלים במלח והרבה פלפל שחור טחון.
4. מחלקים את הפסטה בין ארבע צלחות; מגישים מיד.