רכיבים
- 450 גרם בשר בקר טחון
- חלבון מביצה בגודל L
- 1/2 1 כפיות רוטב ברביקיו
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 6 רצועות הודו לטיגון, חצויות לאורכן
לגוואקמולי:
- 1 אבוקדו, חתוך לקוביות
- 1 ליים, סחוט היטב
- 1/2 בצל סגול, קצוץ
- 1/2 פלפל ירוק חריף, קצוץ
- 1 שיני שום, כתושה
- 1 עגבניה קטנה, חתוכה לקוביות
- מלח גס ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה:
הכנת הגוואקמולי:
1. בקערה בינונית, מערבבים יחד את האבוקדו ומיץ הליים עד לקבלת תערובת במרקם גס. מוסיפים את הבצל הסגול, הפלפל הירוק, השום והעגבניה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
הכנת ההמבורגרים:
2. בקערה בינונית, מערבבים את הבשר הטחון יחד עם החלבון, רוטב הברביקיו, אבקת השום, המלח והפלפל השחור עד לקבלת עיסה אחידה. יוצרים מהעיסה 12 כדורי בשר בגדול שווה.
3. עוטפים כל כדור בשר ברצועת הודו. ניתן לנעוץ קיסם כדי שהרצועה לא תזוז.
4. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית, מוסיפים את כדורי הבשר ומטגנים אותם במשך 12-15 דקות. מסובבים את הכדורים לעתים קרובות כדי שיתבשלו היטב.
אופן ההגשה: מגישים חם, בלחמנייה קטנה, עם פרוסות עגבניית שרי ועלי חסה חתוכים לגודל הרצוי והגוואקמולי בצד.