רכיבים
- 1 סטייק אנטרקוט (ריב איי) ללא עצם בעובי 4 ס"מ
- שמן קנולה
- מלח גס ופלפל שחור טחון
אופן ההכנה:
1. מניחים מחבת ברזל יצוק גדולה בתנור ומחממים אותו ל-250 מעלות. במקביל, מפשירים את הסטייק לטמפרטורת החדר.
2. בזהירות, מוציאים מהתנור את המחבת החמה ומניחים אותה על הכיריים על אש גבוהה במשך 5 דקות.
3. משמנים את הסטייק בשמן ומפזרים משני צדדיו קורטוב נדיב של מלח ופלפל שחור.
4. מניחים את הסטייק במרכז המחבת הלוהטת והיבשה ומבשלים במשך 30 שניות מבלי להזיז את נתח הבשר.
5. בעזרת מלקחיים, הופכים את הסטייק ומבשלים עוד 30 שניות.
6. מכניסים את המחבת לתנור למשך 2 דקות, הופכים את הסטייק ואופים עוד 2 דקות נוספות. בדרך זו, הסטייק יגיע לדרגת מדיום-רר. אם אתם מעדיפים דרגת עשייה של מדיום ומעלה, הוסיפו עוד דקה לכל צד בתנור.
7. מוציאים את הסטייק מהמחבת, מכסים ברפיון עם נייר כסף ונותנים לו לנוח במשך 2 דקות. מגישים שלם או פורסים דק לצד כל תוספת אהובה.