כיכר השבת

מה אוכלים היום?

כמו של אמא: קציצות בשר ברוטב עסיסי

אם להיות כנים, קציצות הבשר של אמא ייקחו בהליכה פעם אחר פעם כל מנת גורמה אחרת. והנה מתכון לקציצות בשר כמו של אמא ברוטב עגבניות עסיסי שיריצו את כולם לשולחן (מתכונים, אוכל)

| 18 | כיכר השבת |
קציצות בשר של אמא ברוטב עגבניות
קציצות בשר של אמא ברוטב עגבניות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 5 פרוסות לחם
  • חצי פלפל ירוק חריף (לא חובה)
  • 2 שיני שום
  • 3 גבעולי פטרוזיליה
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • לרוטב העגבניות:
  • 5 עגבניות גדולות
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת קציצות בשר ברוטב עגבניות:

רגע לפני: בינינו, קציצות הבשר של אמא ייקחו בהליכה פעם אחר פעם כל מנת גורמה אחרת. והנה מתכון לקציצות בשר כמו של אמא ברוטב עגבניות עסיסי שיריצו את כולם לשולחן.

את הרוטב והקציצות מכינים במקביל, כדי שיהיה ניתן לאחד אותם בלי שהיות.

הכנת הקציצות:
• משרים את פרוסות הלחם במים במשך 3 דקות. מוציאים, סוחטים היטב וקורעים לחתיכות.

• כותשים את השום וקוצצים את גבעולי הפטרוזיליה.

• קולים את הפלפל: מניחים את הפלפל ישירות על כירה עם להבה קטנה וקולים עד שהפלפל שחור מכל צדדיו (נעזרים במזלג או מלקחיים כדי לסובב את הפלפל). מצננים את הפלפל, מקלפים את הקליפה השחורה וקוצצים דק.

• מערבבים בקערה (בידיים, לא לפחד) את הבשר הטחון, השום הכתוש, הפלפל החריף, הפטרוזיליה הקצוצה וחתיכות הלחם ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור.

• יוצרים קציצות קטנות בגודל שווה, מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה וצולים את הקציצות עד להשחמה קלה. מכבים את האש.

הכנת הרוטב:

• חותכים את העגבניות לקוביות, מחממים שמן זית בסיר ומבשלים את העגבניות על אש גבוהה עם רסק העגבניות במשך דקה.

• מוסיפים כוס מים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה בינונית. מבשלים במשך 15 דקות ולקראת סוף הבישול מתבלים במלח ופלפל שחור.

אופן ההגשה: יוצקים את הרוטב על הקציצות ומגישים חם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
18 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
13
אפשר להוסיף תבלין חוויאג
יוביי
12
בתאבון נשמע מתכון מצוין אבל מסובך
אריאל
11
הקציצות פשוט התפרקו במחבת . מה זה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ויקה

הצגת כל התגובות

10
הכנתי ויצא ממש טעים (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
ישראל
9
מתפרקות במחבת, חסר טעם... אמא צריכה לחשב מסלול מחדש...
בן
8
רשמת מצרכים, אבל לא את אופן ההכנה !!!! על מה אתה רוצה דרוג???? 000000
בני
7
אני ללא נסיום בבישול, עשיתי עם חלה. בלי פלפל חריף. יצא מצויין. טיגון קצר ואז הוספתי לרוטב העגבניות תוך כדי שבושל. הילדים מאד אהבו. תודה (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אסף
6
יצאא מעולה סתם יצא בסדר
סתיו
5
האמת מתכון ממש קל יצא ממש טעים
בת-אל
4
מתכון ממש מאכזב. הכנתי בדיוק לפי ההוראות, הקציצות התפרקו לגמרי בסיר ואז הבנתי שלא רשום ביצה, מה שיכל היה להציל את המתכון
רעות
אפשר להכין פסטה מכל סוג שהוא, ולשפוך עליה את הרוטב עם הקציצה המפורקת, והנה לנו בולונז
שושי
3
אני מתארת לעצמי שיצא טוב, אבל בקציצות המקוריות של אמא - לא נהגנו לטגן קודם ובודאי שבלי ביצה זה לא מפרום !!!מיד שמים בסיר עם הרוטב החם כדי שא יתפרקו.
ליהיא
אני חושבת שיצא טעים מתחילה עכשיו!!!!!
קירה
2
אני מכינה את הקציצות האלה ויוצאות לי סוף הדרך טעימות מאוד
ציפי ס .
1
במעבד מזון:שום שלם פטרוזיליה כוסברה תפוח אדמה בצל מלח כמון פלפל שחור שמן לערבב טוב טוב ולבשל ברוטב שמוצע כאן. מעולה. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
סיון
בשר