כיכר השבת

פשטידת בשר ותפוחי אדמה בשכבות

לזניה בשרית בלי פסטה: הפשטידה הטעימה הזו היא למעשה שילוב מוצלח בין שכבות בשר לתפוחי אדמה ברוטב עגבניות אדום. מתכון למנה עשירה ומשביעה (מתכונים, אוכל)

| 10 | כיכר השבת |
פשטידת בשר ותפוחי אדמה בשכבות
פשטידת בשר ותפוחי אדמה בשכבות (צילום: shutterstock)
זמן הכנה95 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 ק״ג בשר טחון מופשר
  • 10 תפוחי אדמה
  • 1 בצל לבן גדול
  • 10 עגבניות
  • 10 שיני שום
  • 1 כוס מים חמים
  • 6 כפות רסק עגבניות
  • 5 כפות שמן זית
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 10 ענפי בזיליקום - רק העלים
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח

אופן ההכנה:

רגע לפני: כדי להבטיח הכנה יעילה של הלזניה, כדאי להכין מראש את הרכיבים כך שכל מה שנותר לכם יהיה הבישול עצמו:

• מפשירים את הבשר כמה שעות לפני.

• מקלפים את תפוחי האדמה.

• קוצצים דק את הבצל ושיני השום.

• מפרידים את עלי הבזיליקום מהענפים וקוצצים אותם לחתיכות קטנות.

• מקלפים את העגבניות: אמנם זה לא חובה, אך עדיף להסיר את הקליפות. כך תעשו את זה בקלות: ממלאים קערה גדולה במים רותחים, מסמנים X בינוני בתחתית כל עגבנייה בעזרת סכין חד ומשרים את העגבניות במים החמים במשך 10 דקות. בשלב הזה, קליפת העגבנייה תתחיל להיפרד מעצמה, ובעזרת סכין מפרידים את שאר הקליפה.

קוצצים את העגבניות לקוביות.

הכנת פשטידת הבשר ותפוחי האדמה:

• מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות.

• מכניסים את תפוחי האדמה המקולפים לסיר מלא מים ומבשלים על אש בינונית-גבוהה.

• במקביל, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, וכאשר השמן חם, מוסיפים את הבצל הקצוץ ושיני השום ומטגנים קלות על אש בינונית. לאחר שהבצל מזהיב, מוסיפים למחבת את הבשר ומפוררים אותו, כך שימלא את כל שטח הפנים של המחבת בעזרת כף עץ.

• מוסיפים את העגבניות למחבת הבשר, מתבלים בבזיליקום, מלח, פלפל, פפריקה ואגוז מוסקט, מערבבים ומבשלים במשך 2 דקות נוספות. לאחר מכן, מכבים את האש.

• כאשר תפוחי האדמה מוכנים (נועצים מזלג ובודקים את הרכות), פורסים אותם לעיגולים בעובי שווה של 1 ס"מ.

• מרפדים תבנית מרובעת ב-1/3 מכמות תפוחי האדמה. מעל שכבת תפוחי האדמה, משטחים חצי מכמות הבשר שבמחבת. מסדרים מעל שכבה של 1/3 נוסף מכמות תפוחי האדמה. מניחים מעליה את החצי הנותר של כמות הבשר ומסדרים מעל שכבה אחרונה של תפוחי אדמה.

הכנת הרוטב: מערבבים בקערה את רסק העגבניות עם כוס מים חמים, מתבלים במעט מלח ופלפל, מוזגים את הרוטב בצורה שווה מעל שכבות הבשר ותפוחי האדמה, ומכניסים לאפייה במשך 30 דקות.

אופן ההגשה: חשוב שהפשטידה תהיה חמה בעת ההגשה, כשסלט ירקות רענן בצד תמיד יכול להוסיף טעם.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

תוכן שאסור לפספס
10 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
7
למה אין אופן ההכנה של המתכונים
נחמה שאול
6
בצעתי שכבה אחת, לא שתי שכבות. כיסיתי בתחילה בנייר כסף ואחכ הורדתי, ונתתי לזה להיחרך.
לימור
5
אופן הכנה של המתכונים חסר
נחמה שאול

הצגת כל התגובות

4
הרתחתי עוד 2 תפוחי אדמה ,
דניאל
3
לי יצא בכמות הזו 2 תבניות. בעיניי הטעמים מאד טובים, הייתי עושה מבחינת יחסים בערך 6 תפו״א, שכבה תפו״א-בשר-תפו״א. (לא שתי שכבות בשר ו3 תפו״א.. זה לא נכנס בתבנית אחת וגם ביחס יוצא שיש יותר תפו״א מבשר. גם עגבניות אפשר להוריד ל6 לטעמי.
טעים
2
רק רציתי לפרגן- את מצויינת!
נהייתי רעבה
1
לא הספיק 3 תפוח אדמה מנימום 5
דלית
אולי גם יעניין אותך
בשר