מתכון לעוף במרינדה: אתם מחכים לסעודה הזאת כל השבוע. השבת כבר כאן, מה תגישו לאחר המרק? עוף במרינדה משובחת, המורכבת מיין לבן, שמן זית ודבש - הוא רעיון נהדר וטעים במיוחד.
החומרים לעוף במרינדה
חלקי עוף לפי בחירה
בצל גדול פרוס לחתיכות
2 כפות דבש
2 כפות שמן זית
מעט יין לבן
פפריקה חריפה
פפריקה מתוקה
1/2 כפית כמון
מלח
פלפל שחור, למעוניינים
כך תכינו:
בוחשים יחד את כל חומרי המרינדה בקערה. מכניסים פנימה את חלקי העוף, מכסים ודואגים כי כל חלק יקבל את חלקו.
אחרי שהעוף כוסה וספג את הטעמים, מניחים את חלקיו בתבנית אפייה, מניחים מעל פרוסות בצל ואופים בחום בינוני במשך שעה.
ניתן להמשיך ולצלות לאחר האפייה במשך רבע שעה מכל צד.
לבריאות!