כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון: לשון עגל ברוטב - מנה חגיגית לשבת של וול דאן

חוששים להתעסק עם לשון? אוראל בראל עם מדריך וידאו שלב אחר שלב להכנת מנה מנצחת שאי אפשר לטעות איתה. פרוסות לשון עגל נמסות בפה של 'וול דאן', עטופות ברוטב סמיך ומתובל היטב (מתכונים לשבת, אוכל)

3
אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם | א' בתמוז | 30.06.22
לשון עגל ברוטב
לשון עגל ברוטב (צילום: אוראל בראל)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיבינוני
בשרי

רכיבים

  • 1 יחידת לשון עגל מרשת קצביות 'וול דאן'
  • 1 בצל גדול, פרוס לחצאי טבעות
  • 2 גזרים, חתוכים למקלות
  • 1 פלפל אדום מתוק, פרוס לרצועות
  • צרור סלרי, קצוץ
  • 4 שיני שום, פרוסות
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סוכר חום
  • 1 כף שטוחה קמח מהולה במעט מים - להסמכת הרוטב
  • 1 כף אבקת מרק עוף (לא חובה)

אופן ההכנה:

רשת קצביות 'וול דאן' מתמחה בבשרים, עופות ודגים משובחים וטריים, בכשרות מהודרת ואיכות ללא פשרות. לתוצאה מושלמת, השתמשתי בתבלינים מסדרת תבליני הבוטיק של וול דאן שמותאמים במיוחד לכל נתח של דג או בשר.

באתר הבית של 'וול דאן' תוכלו להזמין אונליין בקלות ובכיף את כל המוצרים בשירות משלוחים עד הבית: לחצו כאן לאתר ולהזמנות

'וול דאן' עומדת לשירותכם בפריסה ארצית לשירותכם עם שירות משלוחים עד הבית:

ירושלים:
חי טייב 15 (הר-נוף) | 02-651-1841
המרפא 1 (הר חוצבים) | 02-536-3335
אהליאב 21 (רוממה) | 02-531-3335

רעננה:
האחוזה 94 | 09-886-5833

בית שמש:
ישעיהו הנביא 4 | 02-531-3350

צפת:
דרך השוקולד (מתחם העסקים של הצפון, בתי הפסנתר) | 04-655-1155

וואטסאפ:

ירושלים: 052-711-7344 | בני ברק: 054-9950979

קדימה, למתכון:

צפו באופן ההכנה:

This browser does not support the video element.

1. מניחים את הלשון בסיר עמוק, מכסים במים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

2. מוציאים את הלשון לקרש חיתוך, ממתינים שהיא תצטנן לחלוטין ואז עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 3 שעות, כדי שנוכל לפרוס את הלשון לפרוסות יפות.

3. בעזרת סכין חדה או ביד, מקלפים את השכבה החיצונית של הלשון ופורסים אותה לפרוסות שוות בעובי הרצוי.

4. בסיר רחב, מחממים את השמן על אש בינונית ומטגנים את הבצל להשחמה. מוסיפים את הפלפל האדום, הגזר, הסלרי והתבלינים וצורבים יחד במשך 1-2 דקות.

5. מסדרים מעל את פרוסות הבשר, יוצקים מעל מים עד לגובה פרוסות הבשר ואת הקמח המהול במים, מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 40 דקות.

אהבתם את המתכון? יש לכם שאלות? כתבו לנו בתגובות!

> לכל המתכונים של אוראל בראל - לחצו כאן

(צילום: אוראל בראל)
(צילום: אוראל בראל)

מאחלים לכם ארוחות משפחתיות בטעם בלתי נשכח, ומבטיחים להמשיך ולפתח עוד ועוד מוצרים מעולים שיטעימו לכם את השבתות, החגים והאירועים בטעמים חדשים ומפתיעים.

חפשו וול דאן על המדפים ותהינו מבשר כשר, איכותי, זול וטעים

תוכן שאסור לפספס
3 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
2
יש להרתיח את הלשון פעם אחת ולשפוך כדי להוריד את כל הגי'פה ואח"כ לבשל שעתיים....
dikla04.08.22
1
אליפות ,אוהבת את כל המתכונים שלך
רחלי04.07.22
תודה רבה לך
אוראל בראל22.07.22
אולי גם יעניין אותך
עיקריות
ש

תבשיל טנזיה חגיגי של בשר ופירות יבשים

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

לתקתק עיקרית מדהימה ב-10 דקות עבודה

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר שהוא עיקרית מושלמת לשבת חורפית

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | 12.01.23
ש

לכבוד שבת

תבשיל בשר חגיגי וטעים שאין דרך לטעות איתו

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל שקדי עגל ופלפלים ברוטב פיקנטי

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

אטרקטיבית ונגישה

זכות לדירה באזור ירושלים במחיר שובר שוק: "צפי חיסכון - כמליון ש"ח "

כיכר בשיתוף גרין פארק | מקודם
ש

לכבוד שבת

וואו: ביף בורגיניון עם נתח אונטריב ופטריות

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד

שוק טלה ביין לבן ושאלוט עם בטטות מדורה

שף דני אביב ואוראל בראל בשיתוף 'אנטריקוט' | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לסוכות

כך תכינו קעריות סיגר יפהפיות במילוי בשר חגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

כתף טלה ממולאת וצלויה עם פירות יבשים ויין

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הכרה בלימודי הסמינר

רוצה ללמוד תואר וחוששת מפגיעה באורח החיים? כנסי >>

כיכר בשיתוף אונ' בר אילן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

עיקרית קלילה יותר לבוקר החג: שניצל בקר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

מיוחד לראש השנה

סוכריה חגיגית: פסטייה במילוי פרגית עשיר

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגית לשבת: פרוסות צלי כתף ברוטב פטריות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: תבשיל בשר ראש עם חומוס פיקנטי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

ללא ידע קודם • מחזור ג'

ההרשמה לתוכנית החרדית להכשרת מתכנתים יצאה לדרך!

כיכר בשיתוף קודקוד | מקודם
ש

לכבוד שבת

כתף טלה מדהימה שמתקתקים ב-20 דקות

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

תבשיל זנב עגל וירקות שורש מיוחד וחגיגי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

כך תכינו אושפלאו אסאדו עשיר וטעים במיוחד

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

לכבוד שבת

חגיגי: אסאדו עם תפוחי אדמה ועגבניות שרי

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם
ש

הצעה מחשמלת

גלו את הסוד הבדוק כיצד לחסוך 20% מחשבון החשמל

כיכר בשיתוף סלקום | מקודם

לכבוד שבת

תבשיל בשר מרוקאי ואריסה ביתית חריפה

כיכר אוכל | עריכה: חיה כהן | 07.04.22
ש

לכבוד שבת

צלי בקר נמס בפה עם רוטב חגיגי - וול דאן

אוראל בראל בשיתוף וול דאן | עריכה: חיה כהן | מקודם