מצרכים
לציפוי:
3 כוסות סולת
1 וחצי כוס מים
חצי כוס שמן
כפית מלח
למילוי:
500 גרם בשר טחון
צרור כוסברה קצוץ דק דק
בצל קטן קצוץ דק דק
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
למרק:
1 בצל גדול קצוץ
500 גרם דלעת, מקולפת וחתוכה לקוביות גדולות
3 גבעולי סלרי עם העלים, קצוצים
2 כפות רסק עגבניות איכותי (100% עגבניות)
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה כורכום
1 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
כף פפריקה מרוקאית
2 כפות אבקת מרק עוף
1/2 כפית פלפל שחור
2 לימון, סחוט היטב
2 כפות שמן
אופן ההכנה
ערבבו יחד את המצרכים של הציפוי והמתינו 10 דקות.
ערבבו את הבשר הטחון יחד עם הבצל הכוסברה והתבלינים.
גלגלו לקציצות קטנות
עם ידים רטובות סדרו את הבצק על כף היד, הניחו במרכז קציצה ועטפו בבצק.
בסיר גדול ורחב, חממו את השמן על אש בינונית וטגנו את הבצל עד להשחמה.
תבלו בפלפל שחור, כורכום, פפריקה, סוכר ומלח, ערבבו כמה שניות ואז הוסיפו את רסק העגבניות וערבבו.
הוסיפו את הסלרי, צרבו אותו קלות עם התבלינים והבצל תוך כדי ערבוב ואז הוסיפו את קוביות הדלעת, ערבבו וצקו כליטר מים רותחים, עד שהדלעת מכוסה.
בשלו במשך שעה בסיר מכוסה עד שהדלעת רכה והוסיפו את הקובות.
כסו את הסיר ובשלו על אש נמוכה במשך 10 דקות. סחטו פנימה את הלימון, ערבבו וכשהכל מבעבע, כבו את האש.
מגישים מיד, חם. אפשר להגיש לצד אורז לבן.