רכיבים
- 2 ק"ג בשר מספר 5
למרינדה:
- 2 כפות דבש
- 2 כפות סילאן טבעי
- 1 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- 1 כף מלח גס
- 1 כף תימין יבש
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כפית צ'ילי גרוס מתוק / חריף
- 2 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
מוסיפים אחרי מריחת המרינדה:
- 6 שיני שום שלמות
- 1 כוס יין
אופן ההכנה:
1. בקערה, מערבבים היטב לרוטב אחיד חרדל, דבש, סילאן, מלח, פלפל שחור, תימין, שמן זית וצ'ילי מתוק או חריף.
2. מרפדים תבנית חסינת חום בנייר אפייה, מניחים במרכז את נתח הבשר ומורחים אותו במרינדה מכל הצדדים. מפזרים מסביב שיני שום ויוצקים על הכל את היין.
3. עוטפים את התבנית ב-2 ניירות אפייה ומעל מכסים עם נייר כסף מהודק היטב כדי שהאדים לא "יברחו" והבשר לא יתייבש באפייה הארוכה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 5 שעות. לאחר האפייה, מצננים היטב ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מסדרים את פרוסות הבשר בתבנית, יוצקים את הרוטב לכלי נפרד ושומרים את שניהם מחוממים על הפלטה עד להגשה בה מסדרים את הפרוסות במגש ומזלפים מעל את הרוטב.
הצגת כל התגובות