כיכר השבת

לכבוד שבת

מתכון לתבשיל בשר שריר רך ונימוח

מורן פינטו עם קדירת בשר לוהטת - מדויקת לשבתות קרירות: בשר שריר מבושל היטב, עטוף ברוטב ירקות עסיסי, סמיך וסופר מענג (מתכונים לשבת, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
תבשיל בשר שריר
תבשיל בשר שריר (צילום: shutterstock)
זמן הכנה40 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 2 ק"ג בשר שריר (נתח מס' 8)
  • 3 עלי דפנה
  • 4 כפות שמן
  • 2 בצל, חתוכים לרבעים
  • 10 שיני שום, מקולפות ושלמות
  • 6 גזר עבים, קלופים ופרוסים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 2 כפות רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1. מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.

2. מוציאים את הבשר לקרש חיתוך, ממתינים חצי שעה ואז חותכים את הבשר לקוביות.

3. בסיר עמוק, מחממים את השמן, מוסיפים את רבעי הבצל, מטגנים עד שהם מתחילים להתרכך, מוסיפים את שיני השום, מטגנים דקה ואז מוסיפים את פרוסות הגזר ומטגנים עד שהם מעט רכים.

4. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.

5. מכסים את תכולת הסיר במים, מערבבים פנימה את רסק העגבניות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה.

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
אפשר לשים על פלטה כול השבת?
2
את המים שמוסיפים אחר כך לסיר צריך לשים מהציר שבו בושל הבשר זהו פרט מאוד חשוב כיון שכל הכוח של הבשר והטעם שלו נמצאים בסיר בו הוא בושל עם עלי הדפנה.
נכון מאוד.כך אני עושה
1
בסעיף 2 חסר .
עיקריות