רכיבים
- 2 ק"ג בשר שריר (נתח מס' 8)
- 3 עלי דפנה
- 4 כפות שמן
- 2 בצל, חתוכים לרבעים
- 10 שיני שום, מקולפות ושלמות
- 6 גזר עבים, קלופים ופרוסים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 2 כפות רסק עגבניות
אופן ההכנה:
1. מניחים את נתח הבשר בסיר, מכסים במים, מוסיפים את עלי הדפנה ומבשלים על אש נמוכה במשך שעתיים.
2. מוציאים את הבשר לקרש חיתוך, ממתינים חצי שעה ואז חותכים את הבשר לקוביות.
3. בסיר עמוק, מחממים את השמן, מוסיפים את רבעי הבצל, מטגנים עד שהם מתחילים להתרכך, מוסיפים את שיני השום, מטגנים דקה ואז מוסיפים את פרוסות הגזר ומטגנים עד שהם מעט רכים.
4. מוסיפים לסיר את קוביות הבשר ומתבלים בנדיבות במלח ופלפל שחור.
5. מכסים את תכולת הסיר במים, מערבבים פנימה את רסק העגבניות, מכסים את הסיר ומבשלים במשך שעה וחצי על אש נמוכה.