קדרת בשר עסיסית ועשירה (צילום: כיכר השבת)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1.5-2 ק"ג בשר גולש, חתוך לקוביות
- 10 תפוחי אדמה קטנים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1 ראש שום, מפורק לשיניים
- 4 זוקיני או קישוא אחר, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 4 גזרים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 3 בצלים, מקולפים וחתוכים לקוביות
- 1 כף פלפל שחור גרוס טרי
- מלח
- 2 כוסות יין אדום חצי יבש
- 200 גרם ערמונים בוואקום
- 4 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים בו את קוביות הבשר עד להזהבה יפה מכל הצדדים.
2. מוסיפים את כל הירקות לסיר, מערבבים ומטגנים במשך 5-7 דקות על אש בינונית.
3. מפזרים מעל את שיני השום, בשלמותן, מתבלים במלח ופלפל שחור, יוצקים מעל את היין ומערבבים היטב.
4. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה וחצי עד שעתיים.