רכיבים
- 6-8 מנות עוף
- 500 גרם ארטישוק ירושלמי (בטטה קסבייה)
- 500 גרם ארטישוק רגיל
- 10 שיני שום
- 6 כפות שמן זית
- 1 כף פפריקה מעושנת
- מיץ מלימון סחוט טרי
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת עוף עם ארטישוק ירושלמי:
רגע לפני: מנה עיקרית אלגנטית לכבוד שבת שמגישה לכם את כל מה שטוב בסיר אחד: מתכון לעוף עם ארטישוק ירושלמי - או בשמו השני בטטה קסבייה - מתובל בעסיסיות.
• מקלפים את הארטישוק הירושלמי וחותכים לקוביות בגודל 5 ס"מ.
• חותכים את תחתיות הארטישוק הרגיל לרצועות עבות.
• מחממים שמן זית בסיר רחב, ומטגנים את העופות עד להזהבה משני הצדדים.
• מוסיפים לסיר את הארטישוקים החתוכים.
• מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל שחור, ומפזרים מעל את שיני השום מקולפות, בשלמותן.
• מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 20 דקות.
• סוחטים את הלימון לתוך הסיר, ומבשלים במשך 40 דקות נוספות.
• מגישים לצד אורז לבן.
הצגת כל התגובות