רכיבים
- 6 נתחי חזה עוף שלם (עם העצם) מופשרים
- 1 כוס יין אדום יבש
- 1 כוס מרק עוף צח
- 200 גרם דובדבנים מגולענים
- קורט מרווה
- מלח ופלפל
- שמן זית לטיגון
אופן הכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים:
רגע לפני: שדרוג מפתיע ויפהפה שהופך את חזה העוף למנת גורמה מיוחדת: מתכון להכנת חזה עוף ברוטב יין ודובדבנים מבושם וחגיגי שמעניק לעוף ארומה מתוקה-חמצמצה.
• מחממים בסיר על אש בינונית את כוס היין, כוס מרק העוף והדובדבנים. מתבלים במרווה, מלח ופלפל לפי הטעם.
• מגביהים את האש ומביאים לרתיחה. מצמצמים את הרוטב עד שנשארת מחצית מכמות הנוזלים.
• מחממים שמן זית במחבת ומטגנים בה את נתחי חזה העוף. תוך כדי הטיגון, מתבלים במלח ופלפל.
• לפני שנתחי החזה הופכים לשחומים, שופכים חלק מהרוטב למחבת ומבשלים יחד במשך 5 דקות.
אופן ההגשה: מניחים את נתחי העוף בכלי הגשה או צלחת אישית, ומוזגים מעל מהרוטב החם.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!