כיכר השבת

באנו לשדרג

מתכון לפופקורן קרמל מתובל שכיף להכין ולנשנש

כולנו מסכימים שמתוק ומלוח זה טעים, אבל מה לגבי מתוק וחריף? קדימה, אתם יותר ממוזמנים לנסות את המתכון הזה לפופקורן קרמל פיקנטי. הוא חמים ויש לו ציפוי שנצמד לשיניים ויגרום לכם לחזור לעוד חופן, ועוד אחד, ועוד. אל תגידו שלא הזהרנו מראש (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל
כזה עוד לא אכלתם: פופקורן קרמל מתובל (צילום: shutterstock)
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 8 כוסות פופקורן (מחצי כוס גרעינים)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 כפות חמאה
  • 1 כפית מלח גס
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 1/4 כפית פלפל קאיין

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מרססים קלות קערה גדולה בספריי טפלון ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מוסיפים את הפופקורן לקערה המוכנה.

2. לסיר בינוני מוסיפים 1/4 כוס מים ואת הסוכר. מביאים לרתיחה על אש בינונית, מערבבים מדי פעם כדי להמיס את הסוכר. מבשלים עד שהתערובת מקבלת צבע צהבהב בהיר ולאחר מכן מסירים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה - התערובת תתפורר, אז היזהרו.

3. מערבבים פנימה את המלח, הסודה לשתייה והקאיין ואז יוצקים מיד את הקרמל על הפופקורן. עובדים במהירות, מקפיצים את הפופקורן עם מרית סיליקון, לציפוי. מעבירים לתבנית המוכנה ומיישרים לשכבה אחידה ואז אופים עד לייבוש, 12-15 דקות. מצננים טרם ההגשה.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים