כיכר השבת

חנוכה

הכי טובות שאכלתם אי פעם: לביבות יוגורט מהירות

עד כה נהגתי להכין לביבות עם גבינה. הפעם ערכתי כמה שינויים במתכון המקורי שלי: המרתי את הגבינה ביוגורט, שיחקתי במרכיבים וקיבלתי לביבות פשוט נפלאות - תפוחות וטעימות בצורה יוצאת דופן. שימו לב! הקפידו להשתמש ביוגורט סמיך, לקבלת תוצאה טובה יותר (מתכונים, אוכל)

| 4 | כיכר השבת |
הכי טובות שאכלתם אי פעם: לביבות יוגורט מהירות
הכי טובות שאכלתם אי פעם: לביבות יוגורט מהירות (צילום: חיה דר)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 100 גרם קמח תופח, מנופה
  • 2 ביצים
  • 400 מ"ל יוגורט סמיך (יווני)
  • 2 שקיקי סוכר וניל
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • גרידה מ-1/2 לימון
  • שמן - לטיגון
  • 200 מ"ל שמנת חמוצה - להגשה
  • ריבת דובדבנים - להגשה

אופן ההכנה:

1. מניחים את הקמח בקערה.

2. טורפים את הביצים, היוגורט, סוכר הווניל, תמצית הווניל וגרידת הלימון ומוסיפים לקמח, תוך כדי ערבוב, עד שהבלילה חלקה. מעבירים למקרר לחצי שעה.

3. מחממים מחבת עם מעט שמן. יוצקים פנימה מעט בלילה, בעזרת כף גדולה או מצקת קטנה, מטגנים מכל צד פעמיים, עד להזהבה יפה.

4. מגישים חם לצד השמנת החמוצה והריבה.

הבלוג של חיה

תוכן שאסור לפספס
4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
3
מי אמר פנקייק
ללא שם
2
זה פנקייק !! רק קצת יותר עבה
אור
פנקייק מגבינה?כדאי לדעת שזוהי לביבה מוכרת ברומניה.
חיה דר
1
יצא טעים בטירוף
אנונימית
קינוחים