רכיבים
- 1 ק"ג קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 50 גרם חמאה רכה
- 1 ביצה
- 3/4 כוס סוכר
- 1 כפית מלח
- 3 כוסות חלב פושר
למילוי: ממרח שוקולד או כל ממרח אהוב אחר
- שמן לטיגון עמוק
לציפוי: סוכר
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר, מערבבים את השמרים, הסוכר והחלב ונותנים לתערובת לשבת במשך 10 דקות עד שעולה קצף.
2. מוסיפים את הקמח, החמאה והביצה ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה במשך דקה.
3. מוסיפים את המלח ומעבדים במהירות הגבוהה ביותר במשך 5 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
4. מכסים את הבצק שבקערה ומניחים להתפחה במקום חמים במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
5. על נייר אפייה, מרדדים את הבצק למלבן ארוך. חותכים את מלבן הבצק למשולשים, מניחים ממרח שוקולד בקצה הרחב של כל משולש ומגלגלים.
6. מניחים כל קרואסון בצק על מלבן נייר אפייה וממתינים 15 דקות.
7. בסיר רחב, מחממים שמן לטיגון עמוק לחום של 170 מעלות. מטגנים את הסופגסונים בקבוצות עד שהם מקבלים גוון זהוב-שחום יפה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג, מגלגלים בסוכר ומגישים מיד, חם.
אופן ההכנה - בתמונות:
אהבתם את המתכון? ספרו לנו בתגובות!
הצגת כל התגובות