רכיבים
- 2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל
- 1/2 1 כוסות (283 גרם) תמרים רכים, לחים ומגולענים*
- 1 כף סירופ מייפל
- 1 כף קינמון
- 1/4 כפית מלח (אופציונלי)
לציפוי: קינמון או תערובת של קינמון, קוקוס טחון וסוכר
אופן ההכנה:
*אם התמרים יבשים, משרים אותם במים כמעט רותחים במשך 15 דקות, מסננים ומשתמשים.
1. במעבד מזון, טוחנים את שיבולת השועל למעין קמח גרגירי.
2. מוסיפים למעבד המזון את שאר הרכיבים וטוחנים יחד עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה שניתן לעצב בקלות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף מים חמימים ומעבדים ביד לאיחוד.
3. מגלגלים מהעיסה 20 כדורים בגודל שווה ומגלגלים אותם בקינמון לציפוי או בתערובת של קינמון, קוקוס טחון וסוכר.
מסדרים את הכדורים בתבנית או בכלי אטום מרופד בנייר אפייה ומקפיאים למשך שעתיים לפחות.
אוכלים מיד, שומרים במקרר עד שבוע או מקפיאים עד 3 חודשים.
הצגת כל התגובות