כיכר השבת

לשבוע טוב

מתכון לכדורי אנרגיה משיבולת שועל ותמרים בציפוי קינמון

בוסט של אנרגיה שכיף לפתוח איתו את היום: כדורים קטנים ומתוקים משיבולת שועל, תמרים, סירופ מייפל וציפוי קינמון חורפי. רוצים להקפיץ את הטעם? תוסיפו גם קמצוץ של מלח. המלצה שלנו: הכדורים האלה הכי טעימים כשהם קפואים (מתכונים, אוכל)

| 6 | כיכר השבת |
כדורי אנרגיה משיבולת שועל ותמרים בציפוי קינמון
כדורי אנרגיה משיבולת שועל ותמרים בציפוי קינמון (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 2 כוסות (200 גרם) שיבולת שועל
  • 1/2 1 כוסות (283 גרם) תמרים רכים, לחים ומגולענים*
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 1 כף קינמון
  • 1/4 כפית מלח (אופציונלי)

לציפוי: קינמון או תערובת של קינמון, קוקוס טחון וסוכר

    אופן ההכנה:

    *אם התמרים יבשים, משרים אותם במים כמעט רותחים במשך 15 דקות, מסננים ומשתמשים.

    1. במעבד מזון, טוחנים את שיבולת השועל למעין קמח גרגירי.

    2. מוסיפים למעבד המזון את שאר הרכיבים וטוחנים יחד עד לקבלת עיסה סמיכה ודביקה שניתן לעצב בקלות. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים כף מים חמימים ומעבדים ביד לאיחוד.

    3. מגלגלים מהעיסה 20 כדורים בגודל שווה ומגלגלים אותם בקינמון לציפוי או בתערובת של קינמון, קוקוס טחון וסוכר.
    מסדרים את הכדורים בתבנית או בכלי אטום מרופד בנייר אפייה ומקפיאים למשך שעתיים לפחות.

    אוכלים מיד, שומרים במקרר עד שבוע או מקפיאים עד 3 חודשים.

    6 תגובות

    אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    התגובה נשלחה בהצלחה.
    בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
    5
    תודה על המתכון הנה הצעת ייעול : אם כבר בריאות, הצעה שלי, החליפו את סירופ המייפל בסילאן ללא תוספת סוכר את המלח ניתן להוריד -כי תפקידו לחדד טעמים מנוגדים ולמשוך למתוק.. ועוד הערה: קינמון מוסיף המון טעם וריח אבל יש אנשים שהוא גורם להם לעצירות אז לתשומת לבכם ושרק נהיה בריאים
    ש
    4
    הכנתי את המתכון עם סילאן 100%תמרים טבעי שהעצים את טעם התמרים. ציפיתי עם DeRuijter sprinkles. פחות בריא אבל מקווה שיצא טעים מהמקפיא
    3
    הכנתי את המתכון עם סילאן 100%תמרים טבעי שהעצים את טעם התמרים. ציפיתי עם DeRuijter sprinkles. פחות בריא אבל מקווה שיצא טעים מהמקפיא

    הצגת כל התגובות

    2
    מה הברכה ?
    1
    זהירות! לא לטחון במטחנה את השיבולת שועל! אני הצלחתי להרוס מטחנה מעולה בגלל זה. כמו כן - להוסיף אגוזי מלך, עדיף חצי אגוז בתוך כל תמר מגולען, זה מוסיף טעם ויציבות
    קינוחים