כיכר השבת

אירוח שמח

החג הזה נאכל ירוק: טירמיסו פיסטוק מהמם

קינוח איטלקי סופר פשוט להכנה שבמקור מגיע עם קרם חלבי לבן, אך הפעם הוא נצבע בגווני סוכה מרעננים: בישקוטים ספוגים בקפה וקרם פיסטוק מדהים. פירוש המילה 'טירה-מי-סו' הוא "הרם אותי למעלה" - כדי ליהנות מכל שכבות הקינוח, מרימים אותו בכפית מלמטה למעלה (מתכונים, אוכל)

| 7 | כיכר השבת |
טירמיסו פיסטוק
טירמיסו פיסטוק (צילום: Alexa Soh on Unsplash)
זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
חלבי

רכיבים

  • 200 גרם קרם פיסטוק
  • 490 מ"ל שמנת מתוקה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2-3 כפות אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חבילת בישקוטים
  • 2 כוסות קפה אספרסו מוכן
  • 3 כפות ליקר קפה / ליקר פיסטוק / כל ליקר אהוב אחר
  • פיסטוקים קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1. מקציפים במיקסר 250 מ"ל שמנת מתוקה עם גבינת המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קרם יציב מאוד. מעבירים 220 גרם מהקרם לקערה גדולה ואת הקרם שנותר שומרים במקרר לכל שימוש.

2. מוסיפים לקערה עם הקרם את קרם הפיסטוק ומערבבים היטב.

3. בקערה נפרדת, מקציפים 240 מ"ל שמנת מתוקה לקבלת קצפת רכה. בתנועות קיפול עדינות, מקפלים את הקצפת לתערובת קרם המסקרפונה והפיסטוק עד לקבלת תערובת אחידה.

הרכבת הטירמיסו:
ניתן להרכיב את הקינוח בכלי הגשה אישיים או כעוגה אחת בתבנית גדולה

4. בקערה גדולה, מערבבים האספרסו המוכן עם הליקר. טובלים בתערובת את הבישקוטים ומסדרים אותם בשכבה אחת בתבנית או בכלים אישיים. מכסים את שכבת הבישקוטים בשכבה של קרם הפיסטוק והמסקרפונה ואז מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, מכסים מעל בקרם ומפזרים פיסטוקים קצוצים.

מעבירים למקרר למשך 3 שעות לפני ההגשה ומומלץ להמתין לילה שלם לספיגת טעמים מיטבית.

7 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
5
מתכון לא הגיוני , למה להקציף פעמיים שמנת ולמה לשים בצד 30 גרם ? למה לא להקציף מראש שמנת ולהוסיףהכל מאשר להקציף שמנת ואחכ שוב להקציף שמנת ?
דנה רביבו
4
מתכון לא מדוייק בעליל? מאיפה הגיע פתאום הקרם פיסטוק????
ללא שם
רשום 200 גרם קרם פיסטוק
דנה רביבו
3
מתכון מוזר, תכתבו כמויות מדויקות ולא שישאר לי חצי מהקרם במקרר "לכל שימוש"
ללא שם

הצגת כל התגובות

2
עשיתי העוגה. מאוד כבדה.... ולא ממש טעימה. אבל זה כבר עניין של טעם...
ללא שם
1
מה זה קרם פיסטוק? חמאתממרח פיסטוק?
ללא שם
יש בחנות אפיה קרם פיסטוק ויש חמאת פיסטוק חמאת פיסטוק זה כבד יותר, הקרם קליל יותר
דנה רביבו
קינוחים