כיכר השבת

עונת ה"שבע ברכות"

מתכון לפנה קוטה: קינוח איטלקי קלאסי וממש לא מסובך

ככה אנחנו אוהבים את הקינוחים שלנו: רכיבים פשוטים וזמינים שהופכים לקינוח מרשים ויפה שלא באמת צריך להתאמץ להכין אותו. מתכון לפנה קוטה - קינוח איטלקי קלאסי, קר, מתוק ומרענן שמתאים בול לאירוח קיצי (מתכונים, אוכל)

| כיכר השבת |
פנה קוטה - קינוח איטלקי קלאסי
פנה קוטה - קינוח איטלקי קלאסי (צילום: Alison Marras on Unsplash)
זמן הכנה15 דק'
חלבי

רכיבים

  • 200 מ"ל חלב
  • 200 מ"ל שמנת מתוקה
  • 1/2 כף (5 גרם) אבקת ג'לטין
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל

להגשה:

  • 8 פסיפלורות טריות / רוטב פירות יער או כל רוטב פירות אחר
  • שבבי קוקוס או אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הג'לטין ב-2 כפות מים קרים ונותנים לו להתנפח במשך 5-10 דקות.

2. בסיר בינוני על אש בינונית-נמוכה, מביאים לרתיחה את השמנת, החלב והסוכר - אך לא נותנים להם לרתוח. כשהנוזל מתחיל לבעבע והסוכר נמס, מסירים מהאש ומוסיפים את תמצית הווניל. מערבבים ונותנים לתערובת להצטנן במשך 5 דקות.

3. מוסיפים את הג'לטין ומערבבים עד שהוא נטמע היטב.

4. מחלקים את התערובת בין כוסות הגשה בכל גודל שתרצו, מכסים את הכוסות בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות במשך 4 שעות לפחות ורצוי עד לילה שלם. אפשר גם למזוג את התערובת לתבנית סיליקון שקעים ולאחר ההתייצבות במקרר, לחלץ אותם בזהירות.

איך מגישים את הפנה קוטה?
מוציאים מהמקרר, יוצקים מעל את תכולת הפרי של הפסיפלורות או רוטב פירות אחר, מפזרים שבבי קוקוס ו/או אגוזים קצוצים ומגישים מיד.

תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
קינוחים