כיכר השבת

תרבחו ותסעדו

מתכון למופלטה מרוקאית של מורן פינטו

לא הצלחתם להתארגן על חברים מרוקאים למימונה? תרימו אחת כזו בעצמכם! מורן פינטו עם מתכון מנצח למופלטה מרוקאית אמיתית, דקה, חמה, רכה וטעימה שמגישים עם חמאה ודבש (מתכונים, אוכל)

| 8 | כיכר השבת |
מופלטה דקה, חמה וטעימה
מופלטה דקה, חמה וטעימה (צילום: מורן פינטו)
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח, מנופה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 2 כוסות מים פושרים
  • 1 כוס שמן - לשימון

להגשה:

  • חמאה
  • דבש

אופן ההכנה:

1. מנפים את הקמח לקערה גדולה, מוסיפים את המלח ואז את המים, מערבים ולשים יחד עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2. משמנים משטח עבודה נקי (כדאי לעבוד ישר על השיש), ובידיים משומנות, יוצרים מהבצק כדורים בגודל של ביצה. מכסים את הכדורים במגבת נקייה וממתינים 15 דקות.

3. במקביל, מחממים מחבת יבשה (אין צורך בשמן, הבצק ספוג מספיק) על אש בינונית.

4. משמנים שוב את משטח העבודה ופותחים עליו כל כדור בתנועות ידיים עדינות של מריחה, לקבלת עיגול בצק דק כמו נייר. אם הוא נקרע קצת, זה בסדר. מכינים כך לפחות 4 מופלטות לפני שעוברים לטיגון.

5. כשהמחבת חמה מאוד, מניחים את המופלטה הראשונה ומטגנים אותה עד שהיא מעט זהובה מלמטה. הופכים אותה ומניחים עליה עיגול בצק נוסף. כשהמופלטה התחתונה זהובה, הופכים את שתיהן יחד ומניחים מעל מופלטה נוספת. בזמן הטיגון, פותחים מופלטה נוספת מכדורי הבצק ועובדים כך בקבוצות של 10-15 מופלטות בכל פעם. למעשה מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד, אך החום של שאר המופלטות "מבשל" גם את הצד השני.

מגישים מיד, חם, ומורחים על כל מופלטה חמאה ודבש ואפשר גם ממרח שוקולד.

תרבחו ותסעדו!

8 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
התגובה נשלחה בהצלחה.
בקרוב התגובה תיבחן ע"י העורכים שלנו, אם תימצא תקינה תפורסם באתר.
8
תרבחו ותסעדו
7
אין על מורן פינטו😆🥰
6
נכוןןן

הצגת כל התגובות

5
תרווחו ותסעדו!!!!!!!!!! כל הכבוד!!!!!!!! מנהג יהודי קדום
4
המימונה נגנבה מהפרסים... עיין ynet.....
3
זה ממש לא קל החלק של המעבר מהשיש למחבת הוא החלק המורכב וגם לטגן 10 מופלטות ביחד חייב מיומנות קבלו טיפ שעשה את זה באמת קל: הכינו מראש עיגולים של נייר אפיה בגודל של מופלטה פרסו על השיש עיגול נייר משומן הניחו באמצע כדור הבצק הניחו מעליו עוד עיגול נייר אפיה שטחו את הכדור לעיגול דק תוך כדי שהוא בין שכבות
2
בלי שמרים?
1
מופלטה=פלצ'ינטה=בלינצ'ס
קינוחים