פודינג אורז קרמי טעים טעים ונמס בפה (צילום: שאטרסטוק)
זמן הכנה45 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 3/4 כוס אורז לבן, לא מבושל
- 2 כוסות חלב, מחולקות
- 1/3 כוס סוכר
- 1/4 כפית מלח
- 1 ביצה, טרופה
- 2/3 כוס צימוקים
- 1 כף חמאה
- 1/2 כפית תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מביאים 1/2 כוסות מים לרתיחה בסיר; מערבבים את האורז במים הרותחים. מנמיכים את האש לנמוכה, מכסים ומבשלים כך במשך 20 דקות.
1. בסיר נקי, מערבבים ½1 כוסות אורז מבושל, ½1 כוסות חלב, סוכר ומלח. מבשלים על אש בינונית עד להסמכה ולקבלת מרקם שמנתי, במשך 15-20 דקות. מערבבים פנימה את החלב הנותר, הביצה והצימוקים; מבשלים עוד 2 דקות, תוך ערבוב מתמיד. מורידים מהאש ומערבבים פנימה את החמאה והווניל ומגישים.