לבצק העוגיות:
- 175 גרם סוכר חום כהה ודביק
- 80 גרם סוכר לבן
- 150 גרם חמאה רכה + מעט לשימון התבנית
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית / מחית וניל איכותית (לא חובה)
- 1 ביצה גדולה, בטמפרטורת חדר
- 270 גרם קמח לבן
- 1/2 כפית סודה לשתייה
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- 200 גרם שוקולד צ’יפס איכותי / שוקולד קצוץ דק
- 1 מכל גלידת וניל איכותית
לציפוי השוקולד:
- 100 גרם שוקולד חלב / מריר
- 1 כפית שמן
אופן ההכנה:
1. מניחים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את הסוכרים, החמאה והמלח ומערבבים במהירות בינונית, במשך 3-4 דקות. מנקים בין לבין את דפנות הקערה בעזרת מרית, עד שמתקבלת תערובת קרמית ומעט תפוחה.
2. מוסיפים את הביצה וממשיכים להקרים במשך 1-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים את הווניל, הקמח, הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומעבדים במשך מספר שניות, עד לקבלת בצק אחיד.
4. מוסיפים את השוקולד ומפסיקים את פעילות המיקסר.
5. משמנים תבנית מאפינס עם 12 שקעים בחמאה. מחלקים את הבצק ל-13 חלקים: כל חלק במשקל 50-55 גרם (בבצק הנותר מכינים מיני עוגיות*.) מעבירים לתבנית ומהדקים בבסיס ובדפנות (משאירים שקע במרכז למילוי בכדור גלידה).
6. מקררים במשך שעתיים (מומלץ במשך 24 שעות). אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך 12-14 דקות.
7. ממתינים 10 דקות ומחלצים. מורחים מעט שוקולד בבסיס ובדפנות. מניחים מעל כדור גלידה ומגישים.
8. *כיצד מכינים את העוגיות הקטנטנות (לא חובה)? מקררים את הבצק (ניתן עד 3 ימים. הוא משתבח במקרר).
9. בעזרת רבע כפית מדידה קטנה מודדים עיגולים בגודל של פחות ממטבע של שקל אחד ואופים במשך 10 דקות. רצוי להשגיח שלא ישרפו.