לריבת הפטל:
- 340 גרם פטל אדום, טרי או קפוא
- קורט מלח
- קמצוץ קינמון
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס (99 גרם) סוכר מגורען, מחולקת לשניים
למוס השוקולד:
- 412 גרם קרם קוקוס קר (משתמשים אך ורק בחלק השומני המוקשה)
- 1/4 כוס (50 גרם) סוכר מגורען
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 170 גרם שוקולד מריר, קצוץ דק
- פטל טרי, לפי הצורך - להגשה (לא חובה)
- שבבי שוקולד, לפי הצורך - להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכינים את ריבת הפטל: מניחים את הפטל בסיר בינוני. בקערה קטנה מערבבים 1/4 כוס מהסוכר, יחד עם המלח והקינמון, עד לשילוב.
2. מוסיפים את תערובת הסוכר לפטל ומערבבים לאיחוד. מחממים על אש בינונית, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהגרגרים מתפרקים לחלוטין, במשך 6-8 דקות.
3. בקערה הקטנה שבה עורבב הסוכר, מערבבים את שאר הסוכר עם הקורנפלור. מוסיפים לתערובת הפטל ומערבבים לשילוב. ממשיכים לבשל תוך ערבוב מתמיד, על אש בינונית-נמוכה, עד שהתערובת מתעבה. מוסיפים את הווניל ומערבבים. מניחים בצד להתקררות.
4. מכינים את מוס השוקולד: בקערת המערבל החשמלי, מקציפים את קרם הקוקוס, הסוכר, המלח והווניל במהירות בינונית-גבוהה, עד שהתערובת נראית כמו "הרים" רכים. ממסים את השוקולד עד שהוא נוזל (אפשר לעשות זאת במיקרוגל בפעימות של 15 שניות או בקערה המותקנת מעל סיר מים רותחים).
5. מתחילים להקציף את קרם הקוקוס שוב במהירות בינונית-נמוכה ומוסיפים את השוקולד בזרם איטי ויציב. מערבבים רק עד לאיחוד. התערובת עדיין צריכה להיראות רכה וחלקה, כמו קצפת. אם היא מתחילה להתעבות או להתמצק, מקפלים את יתרת השוקולד ביד.
6. יוצקים את מוס השוקולד ל-4-6 כוסות הגשה, תוך שימוש בכשליש ממנו. מניחים מעל את ריבת הפטל, תוך שימוש בכחצי ממנה. מוסיפים שכבה נוספת של שוקולד, תוך שימוש בשליש נוסף מהתערובת ואז מניחים את ריבת הפטל. מסיימים עם שאר מוס השוקולד. מקשטים בפטל טרי ובשבבי שוקולד, אם רוצים. מגישים מיד, או שמאחסנים במקרר עד 8 שעות.
הערה: להכנת שבבי שוקולד, משתמשים בקולפן ירקות נקי ופשוט "מקלפים" את השוקולד. זה עובד הכי טוב כשהשוקולד מעט חם. ניתן לחמם אותו במיקרוגל בפעימות של 5 שניות, אבל הוא עדיין צריך להיות מוצק - לא מבריק או נמס בכלל.